Правителството отпусна почти 1 млн. за поддръжка на A319 от състава на АО28

13 прочитания

Кабинетът отпусна 991 28 лева на Министерството на транспорта за нуждите на Авиоотряд 28 (АО28), свързани с покриване на разходи по извършване на базово техническо обслужване на самолет Airbus A319.

С цел поддържане на постоянна летателна годност, повишаване безопасността и сигурността на полетите, базовото техническо обслужване на самолет Airbus A319 се извършва периодично на всеки две години. От 28 май 2009 г., когато самолетът е приет за експлоатация в Авиоотряд 28, са извършени пет базови технически обслужвания, като последното, правено през тази година, е с най-голям обем от изпълнени дейности и поради това, продължителността и стойността на прегледа е най-висока, се казва в правителственото съобщение.

Извършването на базово техническо обслужване осигурява продължаване на летателната годност, висока безопасност и сигурност на полетите със специално предназначение, като при неизпълнение на тези дейности самолетът трябва да бъде спрян от експлоатация.

АО28 експлоатира единичен A319-112 (MSN 3188) с регистрация LZ-AOB.

Свързани теми

Предишна публикация
Нарастваща истерия в общественото пространство около покупката на нов боен самолет
Следваща публикация
Министър Каракачанов най-вероятно ще удължи работата на комисията за изтребителя
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus отново биха Boeing по поръчки

След трескаво финализиране на сделки в края на годината, от европейския самолетостроител Airbus обявиха, че имат 1109 нетни поръчки за 2017 г., което е с близо 200 повече от поръчките на архиконкурента Boeing.

Airbus има близо 100 A320neo за които чака двигатели

До края на юни европейският самолетостроител Airbus ще произведе около 100 броя самолети от семейството A320neo, за които няма двигатели. Това е заявил Гиьом Фури, президент на Airbus Commercial Aircraft, цитиран от Aviation Week.

Китай купува 300 самолета от Airbus

Китайската държавна компания China Aviation Supplies Holding Company е подписала споразумение за покупка на 300 пътнически самолети от европейския самолетостроител Airbus. Това стана днес, 25 март 2019 г.

A321LR получи типова сертификация

A321LR получи типова сертификация от европейската агенция за авиационна безопасност EASA и американската гражданска авиационна администрация FAA. С това практически, се дава разрешение за стартиране на търговска експлоатация.

Airbus атакува неродилия се още модел на Boeing

Европейският самолетостроител Airbus атакува все още непоявилия се средно голям модел на Boeing с агресивна ценова политика и наличните си модели, с надеждата да не се остави пазар за новата машина. Това съобщава Reuters.

Меню