J-10 с управляем вектор на тягата ще бъде показан на изложението в Джухай

103 прочитания

Изпитателен изтребител J-10 снабден с двигател с управляем вектор на тягата ще бъде показан в рамките на китайското аерокосмическо изложение, което ще се проведе следващата седмица в Джухай.

Снимки на машината с борден номер 1034 на територията на летището в Джухай се появиха в последните дни. По всичко личи, че изтребителя, под чието крило се виждат димни генератори, ще бъде демонстрирана в полет в рамките на изложението.

Самолетът, който е от модификацията B, е снабден с реактивен двигател WS-10X китайско производство. Предполага се, че той е направил първия си полет през декември 2017 г.

Няма надеждна информация с каква цел се тества управляем вектор на тягата на J-10. Дали това се прави с цел отработка на технологии за бъдещи китайски авиационни проекти или с цел създаване на методи за подобряване на характеристиките на самия J-10.

J-10 в момента е най-масовият многоцелев изтребител в китайската военна авиация. Над 400 бройки са построени в трите основни версии A, B и C.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ спря доставките на AH-1Z за Пакистан
Следваща публикация
VietJet Air поръча 50 броя A321neo
103 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сърбия купува изтребители Rafale

След няколко години на спекулации и противоречиви изказвания, сръбският президент Александър Вучич обяви, че в…

Белгия продължава да разглежда предложението на Rafale

Белгийското правителство заяви, че за сега ще продължи да разглежда френската оферта за Dassault Rafale, като опция за придобиване на нов изтребител, въпреки, че предложението не е в рамките на обявената конкурсна процедура.

Меню