J-10 с управляем вектор на тягата ще бъде показан на изложението в Джухай

102 прочитания

Изпитателен изтребител J-10 снабден с двигател с управляем вектор на тягата ще бъде показан в рамките на китайското аерокосмическо изложение, което ще се проведе следващата седмица в Джухай.

Снимки на машината с борден номер 1034 на територията на летището в Джухай се появиха в последните дни. По всичко личи, че изтребителя, под чието крило се виждат димни генератори, ще бъде демонстрирана в полет в рамките на изложението.

Самолетът, който е от модификацията B, е снабден с реактивен двигател WS-10X китайско производство. Предполага се, че той е направил първия си полет през декември 2017 г.

Няма надеждна информация с каква цел се тества управляем вектор на тягата на J-10. Дали това се прави с цел отработка на технологии за бъдещи китайски авиационни проекти или с цел създаване на методи за подобряване на характеристиките на самия J-10.

J-10 в момента е най-масовият многоцелев изтребител в китайската военна авиация. Над 400 бройки са построени в трите основни версии A, B и C.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ спря доставките на AH-1Z за Пакистан
Следваща публикация
VietJet Air поръча 50 броя A321neo
102 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ОАЕ влага пари и в модернизация на Mirage 2000

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са поръчали модернизация на своя флот от многоцелеви изтребители Mirage 2000-9. Това са съобщили от френския производител Dassault, цитирани от Defense News.

Шведското правителство: Отговаряме на изискванията и сме под бюджета от 1,5 млрд. лева

Шведското предложение отговаря на всички изисквания и е под бюджета от 1,5 млрд. лева без ДДС. Това се казва в позиция на шведската държавна Агенция за отбранително имущество (FMV) публикувана днес, 22 декември 2018 г.

Меню