Апелативен бразилски съд отхвърли блокажа върху джойнтвенчъра на Embraer и Boeing

9 прочитания

Бразилски федерален апелативен съд е отхвърлил решението с което друг съд в страната блокира създаването на джойнтвенчър между местната самолетостроителна компания Embraer и Boeing. Това съобщава Flightglobal.

От Embraer съобщават, че решението е било отхвърлено от апелативен съд. През миналата седмица федерален съд в страната забрани на Embraer да предприема всякакви стъпки към създаването на съвместно предприятие с Boeing.

Съдията Виторио Нето, който е отсъдил в полза на блокиране на сделката е написал в своите мотиви, че не вижда ползи за Embraer, тъй като компанията ще продаде печелившия си бизнес, без да получи достатъчно в замяна. В същото време, новият джойнтвенчър щял да ограничи властта на бразилското правителство в предприятието.

От Embaer съобщават, че ще информират своите акционери за бъдещите си ходове по създаването на съвместното предприятие с Boeing.

Все още пред Embraer има две пречки – разрешение на бразилското правителство, което държи „златна акция“ в компанията и разрешение от акционерите. Избраният за нов президент Жаир Болсонаро се е изказвал публично в полза на сделката. Смята, се че повечето акционери са също за.

Embraer смята да отдели производството на пътнически самолети в отделно предприятие и след това да продаде 80% от него на Boeing. Всичко това трябва да приключи до края на 2019 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Италианският самолетостроител Piaggio се бори за оцеляването си
Следваща публикация
Първите два F-35 пристигнаха в Австралия
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Япония търси нов боен вертолет

Япония е започнала процес по избор на нов боен вертолет, който да замести сега използваните щурмови машини AH-1S. Страната вече е изпратила запитване за информация (RFI).

Полетите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде

Операциите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде по света, след като днес, 12 март 2019 г., голям брой оператори и авиационни администрации забраниха търговските полети с типа, до второ нареждане.

Вътрешни проблеми в Embraer забавят обединението с Boeing

Сериозни трудности в реорганизацията на бразилската самолетостроителна компания Embraer, забавя създаването на обединение за производство на регионални джетове с Boeing. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

619 заявки във втория ден на Фарнбъроу

С 619 заявки за пътнически самолети приключва втория ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. Така изложението продължава да бъде изключително силно, от към събрани заявки.

Япония модернизира флота си от F-15

Държавният департамент на САЩ даде разрешение за стартиране на модернизационна програма за японските изтребители F-15J. Цената на програмата е $4,5 млрд. и ще обхване общо 98 машини.

Меню