Embraer сключи предварително споразумение за продажба на KC-390 на частна компания

51 прочитания

Бразилският самолетостроител Embraer сключи предварително споразумение за продажба на шест тактически транспортни самолети KC-390 с частната компания SkyTech. Това бе обявено днес, 6 февруари 2018 г.

В официално съобщение Embraer заявява, че SkyTech ще използва самолетите си в различни проекти в от отбранително естество и заедно с производителя ще проучват заедно нови бизнесвъзможности и начини за сътрудничество.

Пауло Мирпури, президент на SkyTech, казва, че компанията му следи проекта KC-390 от известно време и машината може да има нишора роля в различни проекти на компанията му по света.

Компанията SkyTech е създадена в сътрудничество на две фирми – португалската HiFly, която се занимава с разнообразна авиационна дейност, включително чартърни полети с A330 и A340 и австралийската Adagold Aviation, която също работи в областта на авиацията.

KC-390 изпълни първия си полет през февруари 2015 г. Двудвигателният реактивен тактически-транспортен самолет има максимална излетна маса от 81 тона и полезен товар от 26 тона.

Бразилските ВВС за сега са единствените клиенти с твърд договор за 28 машини. Португалското правителство даде благословия за договаряне на пет самолета с опция за шести, но все още няма окончателен договор. Интерес към самолета изразяват и други страни.

Свързани теми

Предишна публикация
Чехия спря програмата за покупка на нов въоръжен вертолет
Следваща публикация
Сухой прави скъсена версия на Суперджет 100
51 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ил-112В ще има нужда от доработка за да отговори на изискванията

Двудвигателнит военно-транспортен самолет Ил-112В ще има нужда от доработки, за да отговори на техническото задание на руското МО. Това съобщава информационната агенция „Интерфакс”, цитирайки собствени източници.

Сърбия подписа за два C-295

Сърбия подписа договор за доставка на два тактически-транспортни самолета Airbus C-295M. Това се случи днес,…

Размисли и страсти около военната авиация в Министерски съвет

Сериозна порция откровени размисли, страсти и странни идеи по отношения на българската военна авиация бяха изказани на заседанието на Министерски съвет, което бе проведено днес, 13 декември 2017 г.

Парашутни скокове в Балчик

Морският специален разузнавателен отряд проведе дневни парашутни скокове в района на летище Балчик. Това съобщиха…
Меню