ВВС се похвалиха, че са върнали Ан-2 във въздуха

151 прочитания

От Военновъздушните сили се похвалиха, че след повече от две години престой на земята, са били възстановени полетите с биплана Ан-2. Това е станало днес, 13 декември 2018 г.

Българските ВВС разполагат с един Ан-2ТД с борден номер 027, който се числи към 16-та транспортна авиогрупа Враждебна. Поради проблеми с двигателя АШ-62 машината не летеше от 2016 г., а преди това бе преминала през капитално-възстановителен ремонт.

В родните ВВС Ан-2 се използва, както за учебни цели, така и за хвърляне на парашутисти.

Свързани теми

Предишна публикация
Премиерът Борисов: F-16 е по-добър
Следваща публикация
Филипините купуват нови военни вертолети
151 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Николай Ненчев бе оправдан за поддръжката на МиГ-29

Бившият министър на отбраната в кабинета „Борисов 2” Николай Ненчев бе оправдан от Софийски градски съд (СГС) по обвинението за престъпление по служба за това, че не е осигурил поддръжката на изтребителите МиГ-29. Това стана вчера, 2 юли 2019 г.

Предизвестен инцидент

На 26 април 2012 г. сутринта при излитане за полет в рамките на българско-американското учение „Тракийска звезда 2012” се разби двуместен учебно-тренировъчен изтребител МиГ-29УБ. Какво, как и защо се случи в тази априлска сутрин? На тези въпроси се опитва да отговори Красимир ГРОЗЕВ.

Статията е публикувана оригинално в сп. АЕРО бр. 45 (май 2012 г.)  

Нова донорска задача за C-27J

Днес, 19 март 2019 г. военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-та транспортна авиогрупа Враждебна извърши донорска задача по искане на Министерството на здравеопазването и заповед на началника на отбраната. Това съобщиха от ВВС.

Меню