Провали се обществената поръчка за доставка на Bambi Bucket за ВВС

30 прочитания

Обществената поръчка за доставка на две подвесни вертолетни системи за гасене на пожар Bambi Bucket се е провалила. Това се вижда от решение на командира на ВВС, публикувано на сайта на Военновъздушните сили.

От решението, което е датирано от 31 октомври 2018 г., се вижда че за изпълнение на поръчката за доставка на две системи Bambi Bucket са се явили три фирми. Проектната максимална стойност на поръчката е била 91 666 лв. без ДДС (110 000 лв. с ДДС), а тя се е провеждала от командването на ВВС.

За изпълнител на поръчката е била избрана регистрираната в Бургас фирма „Бул Трейд” ЕООД с оферта за 103 000 лв. с ДДС. На второ място е класирана фирмата „Петромар” АД с оферта за 193 267,20 лв. с ДДС. Третият участник – „Каст Инженеринг” ЕООД е отстранен, тъй като документацията му не е била изрядна.

В последствие избраният за победител участник е отказал да сключи договор. Мотивите за това решение не стават ясни от публикуваните протоколи на сайта на ВВС.

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков решава да прекрати процедурата, тъй като класираният на второ място има оферта, която значително надвишава отделения за процедурата финансов ресурс.

ВВС планираха да купят две нови системи Bambi Bucket, които да се използват от вертолетите Cougar. Идеята беше те да се придобият преди пожароопасния сезон през 2019 г., като екипажите на вертолетите Cougar се очакваше, че ще придобият опит за гасене на пожари от въздуха навреме за евентуалните горски пожари през лятото на следващата година.

Неуспешната процедура, обаче застрашава тези планове.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството отпусна близо 130 млн. за поддръжката на Су-25 и МиГ-29
Следваща публикация
Преместването на авиационния музей ще струва 13 млн. лева
30 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

An-30 BulAF

Само един кандидат за ремонта на Ан-30

Само един кандидат е заявил желание да участва в процедурата за възлагане на обществена поръчка за осигуряване на летателната годност на единствения самолет Ан-30 от състава на ВВС. Това се вижда в публикувания протокол от работата на комисията работеща по процедурата.

Провежда се тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

В периода от 29 септември до 4 октомври 2019 г. българските Военновъздушни сили ще вземат участие в тренировка на сили и средства за ПВО за работа в условия на радиоелектронни смущения „Ramstein Guard BGR 2019”. Това съобщиха от ВВС.

Меню