Полша купува още четири учебни M-346

53 прочитания

Полша обяви днес, 14 декември 2018 г., че ще купи още четири учебно-тренировъчни самолети от висок клас Leonardo M-346 на стойност от €130 млн.

В стойността на сделката влиза и модернизация на вече получените машини от същия тип, които трябва да получат система за опознаване „свой – чужд”, както и логистичен пакет. Самолетите от тази поръчка трябва да бъдат доставени на полските ВВС до октомври 2022 г.

През 2014 г. Полша купи осем броя M-346, като си запази опцията за още четири машини от същия тип. Тази опция бе претворена в реална поръчка в началото на тази година, като отново бе запазена опция за още четири самолета, която се изпълнява в момента.

Полските ВВС експлоатират в момента осем M-346, първите от които бяха доставени през ноември 2016 г. Доставката на следващите четири ще стане факт през 2020 г.

ВВС на Полша използва своите M-346, които са известни като „Bielik“, се експлоатират в 41-ва авиобаза в Деблин. Те се използват за напреднало и преходно изтребително обучение. Полша бе заявила, че има нужда от една ескадрила модерни учебни машини с които да гарантира пилотското обучение.

До момента са поръчани 76 броя M-346. 30 са за Израел, 18 за Италия, 12 за Сингапур и останалите за полските поръчки.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin ще развива дрон технологии у нас
Следваща публикация
Унгария купува 16 броя въоръжени H225M
53 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Швеция обяви плановете си за обновяване на военната си авиация

Шведското МО публикува „Бяла книга“ за плановете за изграждане на въоръжените си сили до 2025 г., като в тях се залага продължаване експлоатацията на Gripen C/D и инвестиране в изцяло нова платформа след 2030 г.

Diamond Aircraft тества нов учебен самолет

Австрийският самолетостроител Diamond Aircraft Industries GmbH е изпълнил първи полет на нов турбовитлов учебно-тренировъчен самолет DART-550. Машината е полетяла през май 2018 г., но от компанията не дават точна дата.

САЩ виждат нови клиенти за F-35 в Европа

САЩ виждат нови потенциални клиенти за F-35 на Стария континент, включително и страни от Източна Европа. Това е заявил вчера, 4 април 2019 г., вицеадмирал Матиас Уинтър, шеф на програмния офис на F-35 в Пентагона.

Меню