Полша купува още четири учебни M-346

57 прочитания

Полша обяви днес, 14 декември 2018 г., че ще купи още четири учебно-тренировъчни самолети от висок клас Leonardo M-346 на стойност от €130 млн.

В стойността на сделката влиза и модернизация на вече получените машини от същия тип, които трябва да получат система за опознаване „свой – чужд”, както и логистичен пакет. Самолетите от тази поръчка трябва да бъдат доставени на полските ВВС до октомври 2022 г.

През 2014 г. Полша купи осем броя M-346, като си запази опцията за още четири машини от същия тип. Тази опция бе претворена в реална поръчка в началото на тази година, като отново бе запазена опция за още четири самолета, която се изпълнява в момента.

Полските ВВС експлоатират в момента осем M-346, първите от които бяха доставени през ноември 2016 г. Доставката на следващите четири ще стане факт през 2020 г.

ВВС на Полша използва своите M-346, които са известни като „Bielik“, се експлоатират в 41-ва авиобаза в Деблин. Те се използват за напреднало и преходно изтребително обучение. Полша бе заявила, че има нужда от една ескадрила модерни учебни машини с които да гарантира пилотското обучение.

До момента са поръчани 76 броя M-346. 30 са за Израел, 18 за Италия, 12 за Сингапур и останалите за полските поръчки.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin ще развива дрон технологии у нас
Следваща публикация
Унгария купува 16 броя въоръжени H225M
57 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пенсионира се един от най-опитните инструктори в Долна Митрополия

Днес, 25 февруари 2019 г. във ВВУБ „Георги Бенковски“ се проведе тържествена церемония по повод освобождаването от военна служба и преминаване в запаса на майор Пламен Попов. Това съобщиха от учебната база.

Меню