Lockheed Martin ще развива дрон технологии у нас

73 прочитания

Ако България избере F-16, то неговият производител Lockheed Martin ще започне да развива дрон технологии у нас. Това се казва в прессъобщение, което разпространиха днес, 17 декември 2018 г., от компанията.

“Lockheed Martin ще създаде възможност за младите български инженери и учени да се включат в разработването на безпилотни самолети и други автономни системи от най-ново поколение с търговско и с военно предназначение.
Като част от развитието на партньорства с българската индустрия и образователни институции, на първо време Lockheed Martin дава възможности за включването им при поддръжка и ремонтни дейности, но компанията е ориентирана и към бъдещето. Lockheed Martin установи, че България има експертиза и в сферата на безпилотните технологии. В резултат на партньорството с най-голямата компания за отбрана и космически технологии в света, това може да донесе значителни ползи”, се казва в съобщението.

Това е първата реална конкретика, която Lockheed Martin дават по отношение на евентуалното индустриално сътрудничество, което ще предложат на България в рамките на евентуалната покупка на нов боен самолет за ВВС.

В прессъобщението бе включена и илюстрация на малкия дрон Indago, който компанията произвежда и който има цивилни и парацивилни приложения. От това може да се предполага, че предложението на компанията ще е свързано именно с разработка на подобни малки дронове с цивилно приложение.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing и Embraer уточниха детайли за съвместното си предприятие
Следваща публикация
Летище Пловдив с нов директор
73 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО подписа рамковото споразумение за поддръжката на МиГ-29

Днес, 21 март 2018 г., беше подписано рамковото споразумение за Интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ-29, след като изтекоха всички процедурни срокове за обжалване на обществената поръчка. Това съобщават от МО.

Цветанов: Президентът прикриваше истината за изтребителя

„Не е нормално той (президентът Радев – бел. ред.) да говори за силата на истината и в същото време да обвинява анкетната комисия, че се крие зад колективната безотговорност на парламента за самолетите. Ние искахме да излезе точно тази истина, която той искаше да прикрие”, това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов днес, 12 ноември 2017 г., в ефира на БНР.

Министър Каракачанов заяви, че при изгодни условия ще вземе употребявани изтребители

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че предпочита новопроизведен изтребител, но ако условията са особено изгодни, той ще вземе употребяван боен самолет. Това каза той днес, 2 май 2018 г., в сутрешния блок на Нова телевизия.

МС не разгледа проекта за нов изтребител

Министерски съвет не разгледа, на заседанието си от днес, 9 май 2018 г., инвестиционния проект за покупка на нов боен самолет за ВВС. Според министъра на отбраната Красимир Каракачанов, това е станало заради отсъствието на финансовия министър.

Меню