Италианската пожарна получи два AW139

460 прочитания

Италианската национална пожарна (Vigili del Fuoco) получи първите два двудвигателни вертолета AW139, които ще им помогнат за рязка модернизация на възможностите за отговаряне на бедствия и аварии.

Церемонията за предаване на двата вертолета стана факт днес, 18 април 2019 г., в завода на производителя Leonardo във Верджате.

Националната пожарна на Италия планира да замени целия си наличен и остарял флот от вертолети AB412 с новите AW139. Това ще гарантира по-добро покритие на страната и по-бързо време на реакция при бедствия и аварии.

През миналата година италианската пожарна поръча трети AW139, като в договора влиза и интегрирана техническа поддръжка. Пожарната си запазва опция за 12 допълнителни вертолета от същия тип.

Първите два AW139 ще се базират на римското летище Чампино.

Предназначените за италианската пожарна AW139 са оборудвани за широк спектър от мисии, включително търсене и спасяване, медицинска евакуация, превоз на персонал и разбира се, пожарогасене от въздуха. В тази връзка те са снабдени с лебедка, система за носене на товари на външно окачване, метеорологичен радар, сателитна комуникация, оптико-електронна система за наблюдение, дейта линк, кабина съвместима с уреди за нощно виждане, прожектор и други системи.

AW139 се използва от множество държавни институции в Италия, включително финансовата полиция, националната полиция, бреговата охрана и ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
B-1B не лети вече трета седмица
Следваща публикация
Boeing е приключил с изпитанията на софтуерния ъпдейт за 737 Max
460 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню