Boeing и Embraer уточниха детайли за съвместното си предприятие

16 прочитания

Boeing и Embraer уточниха детайлите по създаването на съвместното им предприятие, в рамките на което американския самолетостроител ще поема фактическия контрол върху производството на пътническите самолети Embraer догодина.

Окончателната сделка все още подлежи на одобрение от бразилското правителство, акционерите на Embraer и регулаторните органи.

Според плана, Embraer ще отдели производството и поддръжката на пътнически самолети в отделно предприятие, като след това 80% от дяловете в него ще бъдат купени от Boeing за $4,2 млрд.

Новата компания ще бъде базирана в Бразилия, като президентът ѝ и изпълнителния директор ще се разполагат в страната. Boeing ще има оперативен и мениджърски контрол над бизнеса, но Embraer ще запазят контрол над някои стратегически решения, като например изнасяне на производството от Бразилия.

Всичко това трябва да бъде приключено до края на 2019 г.

Отделно двете компании са се споразумели за отделен джойнтвенчър, който да се занимава с продажбата на реактивния военно-транспортен самолет KC-390. Там Embraer ще държи 51% от дяловете, а останалото ще е за Boeing.

В последните седмици продажбата на цивилния бизнес на Embraer бе атакувано в съда и дори бе постигната временна забрана за това, но в последствие това бе отменено.

Свързани теми

Предишна публикация
Мианмар официално показа своите JF-17
Следваща публикация
Lockheed Martin ще развива дрон технологии у нас
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ няма да налагат наказателно мито срещу CSeries

Комисията по международна търговия на САЩ отказа да налага наказателно мито срещу внасяните в страната пътнически самолети Bombardier CSeries и отхвърли жалбата на американският самолетостроител Bombardier.

Ил-112В ще полети отново догодина

Двудвигателният турбовитлов военно-транспортен самолет Ил-112В ще възобнови летателните си изпитания догодина. Това са съобщили от „Илюшин” за ТАСС.

Boeing с препоръка за повишаване на авиационната безопасност във връзка с индонезийската катастрофа

Boeing излезе с бюлетин за повишаване на авиационната безопасност, във връзка с катастрофата на индонезийския Boeing 737 Max. Бюлетинът третира ситуации, в които екипажът получава грешни данни от сензорите за ъгъл на атака. Това съобщават от Reuters.

Индия получи първия си AH-64

Индия официално получи своя първи щурмови вертолет AH-64E Apache Guardian. Церемонията за това стана на 10 май 2019 г. в Меса, Аризона, където се намира вертолетния завод на компанията производител Boeing.

NASA отлага изпитанията на Crew Dragon и Starliner

NASA обяви, че отлага изпитателните полети с космическите кораби Boeing CST-100 Starliner и SpaceX Crew Dragon, с което се засилват съмненията, че апаратите няма да са готови за редовни пилотируеми полети преди края на годината.

Авиокаст: Епизод 17

Продължаваме с темата за полетите София – Скопие и какво въобще се случва с оператора…
Меню