Boeing и Embraer уточниха детайли за съвместното си предприятие

16 прочитания

Boeing и Embraer уточниха детайлите по създаването на съвместното им предприятие, в рамките на което американския самолетостроител ще поема фактическия контрол върху производството на пътническите самолети Embraer догодина.

Окончателната сделка все още подлежи на одобрение от бразилското правителство, акционерите на Embraer и регулаторните органи.

Според плана, Embraer ще отдели производството и поддръжката на пътнически самолети в отделно предприятие, като след това 80% от дяловете в него ще бъдат купени от Boeing за $4,2 млрд.

Новата компания ще бъде базирана в Бразилия, като президентът ѝ и изпълнителния директор ще се разполагат в страната. Boeing ще има оперативен и мениджърски контрол над бизнеса, но Embraer ще запазят контрол над някои стратегически решения, като например изнасяне на производството от Бразилия.

Всичко това трябва да бъде приключено до края на 2019 г.

Отделно двете компании са се споразумели за отделен джойнтвенчър, който да се занимава с продажбата на реактивния военно-транспортен самолет KC-390. Там Embraer ще държи 51% от дяловете, а останалото ще е за Boeing.

В последните седмици продажбата на цивилния бизнес на Embraer бе атакувано в съда и дори бе постигната временна забрана за това, но в последствие това бе отменено.

Свързани теми

Предишна публикация
Мианмар официално показа своите JF-17
Следваща публикация
Lockheed Martin ще развива дрон технологии у нас
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lockheed Martin достави 400-ния C-130J

Американският самолетостроител достави 400-ния произведен C-130J Hercules. Това е станало на 9 февруари 2018 г., а до момента са произведени над 2500 самолета от този тип, които са налетели 1,7 млн. часа.

Половин век от първия полет на Boeing 747

Преди точно половин век, на 9 февруари 1969 г., своя първи полет изпълнява емблематичният пътнически самолет Boeing 747, който е известен и с прозвището си Jumbo Jet.

Boeing и Embraer правят джойнтвенчър за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer постигнаха споразумение за създаване на джойнтвенчър, който ще поеме производството на пътнически самолети на бразилската компания. В новото обединение Boeing ще има контролен пакет.

Апелативен бразилски съд отхвърли блокажа върху джойнтвенчъра на Embraer и Boeing

Бразилски федерален апелативен съд е отхвърлил решението с което друг съд в страната блокира създаването на джойнтвенчър между местната самолетостроителна компания Embraer и Boeing. Това съобщава Flightglobal.

Меню