Летище Пловдив с нов директор

22 прочитания

Спас Шуманов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив. Той е назначен на поста на мястото на досегашния директор Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта Росен Желязков.

Рокадата е била извършена, тъй като досегашният изпълнителен директор Христо Щерионов е спечелил конкурс за друг пост в София и е подал оставка, заявиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

39-годишният Шуманов от 2015 г. е председател на Борда на директорите, след като замени Иванка Петкова. В началото на годината за кратко изпълняваше длъжността директор на летището, след като тогавашният директор Владимир Щърбанов почина. Щърбанов бе заместен от Щерионов, който има богат управленски опит в столичното летище.

Според пловдивския информационен сайт TrafficNews.bg, новият директор на аеропорта е активист на управляващата партия ГЕРБ, като е бил и кандидат-депутат от същата партия. Той е сред учредителите на „ГЕРБ – Предприемачи”. По образование е икономист, като преди Летище Пловдив, той има фирма за финанси и счетоводни услуги. Няма информация да има опит в авиационния бранш, отвъд това, че е бил част от борда на летището в последните три години.

На мястото на Шуманов в Борда на директорите влиза друг партиен кадър на ГЕРБ. Това е бившият депутат Стефан Дедев. Бившият началник на Гранично полицейско управление е бил депутат от ГЕРБ в 41-вото, 42-рото и 43-тото НС, но на миналогодишните не успя да влезе в парламента. Дедев ще бъде и директор на Борда на летището. За него също липсва информация да има опит в авиационния бранш.

Съдбата на пловдивското летище все още е неясна. По-рано през годината се провали процедурата за отдаване на концесия, а през октомври Апелативният съд в Пловдив е отсъдил, че целият перон на летище Пловдив трябва да е в ръцете на частното дружество „Летище Пловдив” АД. Във връзка с това решение, община Пловдив, която преди това искаше да поеме контрола над летището, обяви, че за сега прави крачка назад в това си намерение.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС извършиха нова донорска задача
Следваща публикация
Lockheed Martin ще развива дрон технологии у нас
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

Избраха концесионер на летище Пловдив

Консорциумът между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“ е определен за концесионер на летище Пловдив след проведена процедура. С решението си правителството упълномощава министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да сключи концесионния договор в двумесечен срок от влизането в сила на Решението. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Пловдивският апелативен съд даде перона на летище Пловдив на частна фирма

Апелативният съд в Пловдив е отсъдил, че целият перон на летище Пловдив трябва да е в ръцете на частното дружество „Летище Пловдив” АД и е отхвърлил жалбата на държавата за това, че перона неправомерно е влязъл в частно владение. Това съобщава пловдивския сайт Trafficnews.

Класираният на второ място за концесията на летище Пловдив протестира срещу спирането на процедурата

Класираният на второ място в процедурата за отдаване на концесия на летище Пловдив посрещна новината, че новият министър на транспорта Росен Желязков ще предложи на Министерския съвет да прекрати процедурата за концесията, с изненада и разочарование. Това съобщава пловдивският сайт TrafficNews.bg

Неясноти около концесията на летище Пловдив

Изтекъл ли е срокът за подписване на договора за концесия на летище Пловдив или не е? На този въпрос все още не е получен ясен отговор, въпреки разнопосочната информация, която се върти в общественото пространство.

Меню