Airbus получи 120 поръчки за A220

12 прочитания

Европейският самолетостроител Airbus е получил общо 120 твърди поръчки за двудвигателния тяснофюзелажен лайнер A220. Това обяви компанията непосредствено след Нова година, като сделките са били финализирани в края на декември 2018 г.

Едната сделка е за 60 броя A220-300 за стартираща авиокомпания в САЩ, която се създава в момента от Дейвид Нелеман, който преди това е бил сред основателите на JetBlue. Поръчката бе обявена по време на изложението във Фарнбъроу, което се проведе през миналото лято.

Доставките ще започнат през 2021 г.

Другата сделка също е за 60 броя A220-300 и е за американската авиокомпания JetBlue. Доставките ще започнат през 2020 г. Сделката също първоначално бе обявена по време на изложението във Фарнбъроу.

Всички 120 машини ще се сглобяват в завода на Airbus в Мобил, Алабама.

Към края на ноември 2018 г. Airbus имаше 402 поръчки за модела A220 (преди това известен като Bombardier CSeries) и бяха доставени 49 самолета.

Свързани теми

Предишна публикация
Boom Supersonic се приближава към създаването на свръхзвуков авиолайнер
Следваща публикация
Шведското правителство: Отговаряме на изискванията и сме под бюджета от 1,5 млрд. лева
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Тръмп заплаши с наказателни мита Airbus

Американският президент Доналд Тръпм заплаши, че ще наложи наказателни мита срещу пътническите самолети на европейския самолетостроител Airbus. Това обяви той днес, 9 април 2019 г., в профила си в социалната мрежа Twitter.

Airbus пое контрола над CSeries

Европейският самолетостроител Airbus пое от Bombardier контрола на програмата CSeries. Официалното прехвърляне на акции е станало на 1 юли 2018 г.

Полетя вторият прототип на МС-21

Вторият прототип на руския тяснофюзелажен авиолайнер МС-21-300 е изпълнил дебютния си полет днес, 12 май 2018 г. Това съобщава производителят „Корпорация „Иркут”.

Delta Air Lines прави голяма поръчка за A321neo

Американската авиокомпания Delta Air Lines съобщи, че купува 100 броя Airbus A321neo и си запазва опциите за още толкова машини в рамките на програмата си за подмяна на тяснофюзелажния флот на компанията.

Airbus ще ребрандира CSeries

Европейският самолетостроител Airbus смята да ребрандира семейството регионални джетове CSeries, след като програмата бъде купена от Bombardier. Това съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на собствени източници.

EASA приключи първия етап от сертификационните изпитания на МС-21

Европейската агенция за авиационна безопасност EASA приключи първия етап от сертификационните изпитания на новия руски пътнически самолет МС-21. В техните рамки се оценява управляемостта на самолета в различни режими на полет.

Меню