Lockheed и американското посолство приветстваха решението на Парламента

13 прочитания

Посолството на САЩ у нас, както и производителят Lockheed Martin приветстваха решението на Народното събрание за стартиране на преговори за доставка на изтребители F-16. Това стана днес, 16 януари 2019 г.

„Посолството на САЩ приветства решението, прието днес от Народното събрание, за начало на преговорите за придобиване на нови самолети F-16 Block 70 от Lockheed Martin. Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашия съюзник в НАТО”, се казва в съобщението на американското посолство.

От Lockheed Martin също приветстваха решението за стартиране на преговори за покупката на F-16 Block 70.

“Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса. Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Lockheed Martin”, твърдят от компанията.

От компанията са заявяват още, че ще подкрепят правителството на САЩ по време на преговорния процес.

Свързани теми

Предишна публикация
Рекордна 2018 г. за морските летища
Следваща публикация
С гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО Парламентът одобри преговорите за F-16
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Гърция гледа сериозно към F-35

Гърция гледа много сериозно към евентуалната покупка на F-35 и е възможно това да стане факт доста по-скоро, отколкото се очакваше до скоро. Това пише Forecast International.

Вторият живот за МиГ-29 в България – част 1

Александър МЛАДЕНОВ описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г. като част от въвеждането и налагането на новия модел на бойна подготовка в изтребителната авиация.

Пентагонът спря да приема F-35 след нов спор с Lockheed Martin

Пентагонът е спрял да приема произведените F-35, след като е възникнал спор с Lockheed Martin за това, кой ще поеме разходите около поправките на производствените дефекти. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Повече от половината българи подкрепят президента Радев по темата за новия изтребител

59% от българите подкрепят критичната позиция на президента Румен Радев, която той изразява по процедурата за избор на нов боен самолет за българските ВВС. Това показва експресен сондаж на общественото мнение, който бе публикуван днес, 30 януари 2019 г. от социологическата агенция „Галъп интернешънал”.

Меню