Lockheed и американското посолство приветстваха решението на Парламента

12 прочитания

Посолството на САЩ у нас, както и производителят Lockheed Martin приветстваха решението на Народното събрание за стартиране на преговори за доставка на изтребители F-16. Това стана днес, 16 януари 2019 г.

„Посолството на САЩ приветства решението, прието днес от Народното събрание, за начало на преговорите за придобиване на нови самолети F-16 Block 70 от Lockheed Martin. Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашия съюзник в НАТО”, се казва в съобщението на американското посолство.

От Lockheed Martin също приветстваха решението за стартиране на преговори за покупката на F-16 Block 70.

“Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса. Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Lockheed Martin”, твърдят от компанията.

От компанията са заявяват още, че ще подкрепят правителството на САЩ по време на преговорния процес.

Свързани теми

Предишна публикация
Рекордна 2018 г. за морските летища
Следваща публикация
С гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО Парламентът одобри преговорите за F-16
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Даниел Боестад: Gripen спечели конкурса на ВВС честно и прозрачно

Вицепрезидентът за програмата Gripen за Централна и Източна Европа Даниел Боестад дава пространно интервю за Евгени Генов, публикувано във вестник „Труд”, в което говори за конкурсната процедура в България, офертата на шведската страна и реакцията на компанията към процесите у нас.

Правителството даде мандат на Каракачанов да подпише за F-16

Министерски съвет прие доклад за преговорите по покупката на осем F-16C/D Block 70 и даде мандат за подписването на четири договора свързани с придобиването на изтребителите, които ще са на обща стойност $1,256 млрд. (2,2 млрд. лева). Това стана на правителствено заседание проведено днес, 10 юли 2019 г.

Германия получи оферти за замяна на Tornado

Германското МО е получило днес, 24 април 2018 г., оферти от Airbus, Lockheed Martin и Boeing за потенциален заместник на сега експлоатираните изтребители-бомбардировачи Tornado. Това съобщава Reuters.

МО призна, че е пуснало RFP за новия изтребител

Повече от две седмици след като Министерство на отбраната пусна запитванията за даване на оферти (RFP) до потенциалните доставчици, оттам най-накрая признаха публично, че това се е случило. Признанието дойде от заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков.

Хърватската сделка за употребяваните израелски F-16 е пред фактически провал

Сделката за продажбата на 12 употребявани изтребители F-16C/D Barak между Израел и Хърватско е изправена пред фактическия си провал, а причината за това е отказ на САЩ да дадат разрешение за нея.

Меню