Депутати от ГЕРБ се запознаха с F-16 Block 70

1K прочитания

Депутати от управляващата партия ГЕРБ, сред които и председателя на парламентарната група Цветан Цветанов, се запознаха с изтребителя F-16 Block 70. Това стана днес, 15 март 2019 г.

„С огромен интерес днес участвах в симулация на полет с изтребителя F-16 Блок 70. За целта компанията, производител на самолетите – „Локхийд Мартин“, осигури оригинален симулатор. Всички присъстващи имахме възможността да се запознаем с оперативните способности на F-16 Блок 70, който компанията предлага на Българските военновъздушни сили”, пише Цветанов в профила си в социалната мрежа Facebook.

Освен Цветанов с изтребителя са се запознали и Константин Попов, председател на комисията по отбрана, Валентин Радев, Христо Гаджев и заместник-председателя на парламента Емил Христов. Последните двама бяха председател и заместник-председател на т.нар. „Комисия Gripen”, която през 2017 г. анулира предишната процедура за покупка на нов изтребител.

„Днес лично се убедих, че самолетът F-16 Блок 70 разполага с най-модерната технология и неговото придобиване ще задълбочи стратегическото ни партньорство със САЩ за десетилетия напред и ще направи армията ни напълно интегрирана с изграден капацитет, съответстващ на НАТО”, пише още Цветанов.

В последната седмица Lockheed Martin се е активизира в България, като в понеделник направи презентация в Пловдив, във вторник и сряда със симулатора на F-16 Block 70 се запознаха офицери от ВВС, включително и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing показа модела 777-9
Следваща публикация
Конкуренти в тежка категория
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lockheed Martin се похвали, че новият завод за F-16 е почти готов

Новият завод на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина (на снимката), в който ще се възстанови производството на F-16 е вече почти завършен. Това се казва в съобщение на компанията до медиите, което бе разпространено днес, 14 февруари 2019 г.

Турция поиска от САЩ още F-16

Турция е отправила искане за покупка на новопроизведени F-16 Block 70 и модернизационни китове за…

Министър Каракачанов: Цените на F-16 не ни удовлетворяват, преговорите продължават

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че част от ценовите предложения свързани с покупката на изтребителите F-16 не удовлетворяват българската страна, преговорите продължавали, но на масата стояли всички възможни опции, включително прекратяване на проекта и преговори с други. Това каза той днес, 14 май 2019 г., в ефира на БНР.

Меню