Сръбското МВР купува H215

778 прочитания

Сръбското Министерство на вътрешните работи купува три вертолета Airbus Helicopters H215. Това е съобщил вътрешният министър на страната Небойша Стефанович.

Доставката на трите машини ще стане в периода 2021 – 2022 г. Стойността на сделката не се съобщава.

През декември 2016 г. Сърбия подписа договор с Airbus Helicopters за доставка на девет вертолета H145M. Четири от машините са за сръбското МВР, а останалите са предназначени за ВВС на страната.

Вертолетният отряд към сръбското МВР изпълнява разнообразни задачи, включително наблюдение от въздуха, транспорт на полицейски сили, операции по търсене и спасяване, контрол на пътния трафик и други.

В момента отрядът разполага с вертолети Bell 212 и Gazelle, които са наследство от времето на Югославия.

H215 е новото название на AS332 Super Puma.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ ще поръчват по-малко F-35A за сметка на F-15X
Следваща публикация
Чехия ще купува военни вертолети от САЩ
778 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сърбия очаква доставка на Ми-35М и Ми-17В

Сръбският президент Александър Вучич съобщи на 18 януари 2019 г., че страната ще получи от Русия през тази година четири бойни вертолета Ми-35 и три транспортни Ми-17. Това беше огласено в обръщението му към народа след приключване на посещението на руския президент Владимир Путин в Белград.

Авиацията на Армия-2018

Отбранителното изложение или както официално се именува, „международен военно-технически форум“, се проведе от 22 до 26 август 2018 г. в конгресно-изложбения център „Патриот“ до Кубинка, недалеч от Москва, а авиационните демонстрации бяха на военното летище в Кубинка. Заедно с това се провеждаха и редовни демонстрации на сухопътна техника с бойни стрелби на близкия полигон Алабино.

Меню