Финансовата гвардия на Италия купува военизиран AW169

42 прочитания

Финансовата гвардия на Италия (Guardia di Finanza) купува 22 броя от военната версия на двудвигателния вертолет Leonardo AW169. Стойността на сделката е €280 млн.

В сделката влиза освен доставката на вертолетите и логистика и обучение. Първият вертолет ще бъде доставен в средата на 2019 г., а всички 22 машини ще се получат до края на 2024 г.
Вертолетите ще се използват за изпълнение на широк кръг от задачи, включително патрулиране, наблюдение, търсене и спасяване и задачи в интерес на националната сигурност.

Финансовата гвардия, която е на подчинение на италианското Министерство на финансите, е правоналагаща агенция, която изпълнява широк кръг задачи, включително и гранична охрана и борба с контрабандата.

Гвардията има близо 80 вертолета, повечето от които са остарели типове, като AB 412, A109 и NH-500, които трябва да се заменят в близките години.

От Leonardo заявяват, че италианското правителство има сериозен интерес към военните версии на AW169, който ще бъде естествен заместник на много от експлоатираните в момента платформи.
Финансовата гвардия на Италия в момента получава и 14 броя от по-тежкия модел AW139, шест са вече доставени, а останалите осем ще бъдат получени догодина.

AW169M има максимална излетна маса от 4,6 тона. Моделът, предназначен за италианската Финансова гвардия, ще бъде снабден с оптико-електронна система за наблюдение, лебедка, съвместимост на кабината с очила за нощно виждане и други подобрения в сравнение с базовата цивилна версия.

Свързани теми

Предишна публикация
Gripen E лети с Meteor
Следваща публикация
J-20 публично показа оръжейните си отсеци
42 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС изпълниха задачи в помощ на населението

Българските военновъздушни сили извършиха вчера и днес, 18 септември 2019 г., донорска задача с военно-транспортен самолет C-27J и гасиха горски пожар с вертолет Ми-17. Това съобщиха от ВВС.

САЩ ще разпродават употребяваните AH-1W

Американското правителство ще се опита да разпродаде част от употребяваните щурмови вертолети AH-1W Super Cobra, които в момента се свалят от въоръжение в Корпуса на морската пехота на САЩ.

Франция показа новия си военен вертолет

Макетът на новия военен вертолет за френските въоръжени сили бе показан днес, 27 май 2019 г. на министърът на отбраната на Франция Флоранс Парли. Вертолетът ще бъде създаден на базата на цивилния модел Airbus Helicopters H160.

Правителството тръгна на извънсъдебно споразумение по договора с Airbus Helicopters

Правителството започна преговори за постигане на извънсъдебно споразумение с европейския вертолетостроител Airbus Helicopters по неразрешените въпроси около сделката за покупка на вертолетите Panther и Cougar. Това съобщава сайтът Mediapool.

Меню