Украйна показа въоръжените си БЛА

1K прочитания

Украйна официално показа своите въоръжени безпилотни апарати Bayraktar TB2 турско производство. Това стана на церемония проведена вчера, 20 март 2019 г.

Апаратите са били показани на церемония в авиобазата Староконстантинов, в рамките на церемония на която на украинските въоръжени сили е предадена нова и ремонтирана военна техника. На земята са демонстрирани два Bayraktar TB2, а в полет друг апарат. Те са със серийни номера 401, 402 и 403.

В рамките на демонстрацията един от апаратите е унищожил учебна цел на близкия авиационен полигон.

В края на миналата година Украйна подписа договор за доставка на два комплекта Bayraktar TB2 или общо шест апарата, плюс две наземни станции за управление и 200 малокалибрени управляеми боеприпаса Roketsan MAM-L.

Първоначално бе съобщено, че цената на сделката е $69 млн., но в последствие сумата нарасна до $80 млн.

Bayraktar TB2 е разработен от турската компания Baykar Makina през 2007 г. Голям брой от апарата се експлоатира в турските сухопътни сили и в жандармерията на страната. Bayraktar TB2 е използван в реални бойни условия в Сирия.

Апаратът има максимална излетна маса от 650 kg., дължина от 6,5 m и размах на крилото от 12 m. Продължителността му на полет е 24 часа. Максималният боен товар е 75 kg., като апаратът има четири точки за окачване на въоръжение под крилото си. Апаратът е закупен и от Катар.

Свързани теми

Предишна публикация
Белият дом е разрешил експорт на F-16 за Тайван
Следваща публикация
САЩ скоро може да замразят изцяло турското участие в F-35
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша купува Bayraktar TB2

Полша купува турските безпилотни апарати Bayraktar TB2. Това е съобщил полският министър на отбраната Мариуш…

Украйна купува 55 вертолета от Airbus Helicopters

Украинското правителство сключи споразумение с европейския вертолетостроител Airbus Helicopters за покупка на 55 вертолета, които ще се използват от вътрешното министерство на страната.

ВМЗ Сопот и Aeronautics Group ще произвеждат заедно безпилотни апарати

Държавното предприятие ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии с израелската компания Aeronautics Group, на базата на който ще започне производство на безпилотни летателни апарати. Това съобщават от Министерство на икономиката.

Гърция иска да предостави военновъздушни бази на САЩ

Гръцкото правителство е предложило да предостави свои авиобази за самолети на ВВС на САЩ в светлината на охладняващите отношения между Съединените щати и Турция. Това съобщава гръцкият вестник Kathimerini.

Меню