Заради коронавируса „България ер” временно спира полетите си до Милано

837 прочитания

Българската авиокомпания „България ер” обяви, че считано от днес, 24 февруари 2020 г., спира да изпълнява полетите си до и от Милано. Превозвачът изтъква ситуацията с новия коронавирус.

„Сигурността и здравето на нашите пътници са от първостепенно значение за нас. Заради зачестилите случаи на коронавирус в Италия, до 27 март „България ер“ отменя полетите си от/до Милано. Всички пътници по анулираните полети могат да поискат пълно възстановяване на сумата за самолетните си билети, както и да променят датата си на пътуване без да плащат такса.”, съобщават от авиокомпанията.

От „България ер” съобщават още, че пътниците, които имат билети за пътуване до или от Милано за периода 29 март – 30 април 2020 също могат да получат пълно възстановяване на сумата за закупените самолетни билети или да сменят датата на пътуването си, без глоба, при наличие на свободни места.

Авиокомпанията има и редовни полети до Рим, но явно те ще продължат да се изпълняват.

В последните четири дни в Италия се наблюдава взрив от случаи на новия коронавирус. Заболелите в момента са 229, а смъртните случаи са шест. Почти всички случаи са в административния район Ломбардия, чийто център е Милано.

Общо 37 полета между България и Италия се изпълняват седмично в момента. Освен „България ер”, полети изпълняват Alitalia, Wizz Air и Ryanair.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиобаза Граф Игнатиево работи в условията на извънредно положение
Следваща публикация
45 години от първия полет на Су-25
837 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Отново ще има въздушен парад за 6 май

И тази година ще има въздушен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Над София ще преминат практически всички изправни типове с които разполага българската военна авиация.

БСП отново атакува концесията на летище София

БСП отново ще направи опит да прекрати концесията на летище София, като внася сигнал до Европейската комисия (ЕК), твърдейки че условията на концесията са фактическа държавна помощ. Това стана ясно днес, 15 януари 2019 г.

Правителството предлага нови такси на летище София

Министерски съвет взе решение за леко намаляване на летищните такси на софийското летище, уеднаквяване на таксите при вътрешни и международни полети, увеличава отстъпките за количеството превозени пасажери, но и запазва еднаквите такси между стария и новия терминал. Това решение бе взето на заседанието на Министерски съвет от днес, 13 декември 2017 г.

Меню