Разследват инцидент със сръбски ATR 72 над България

29 прочитания

ATR 72-212A на Air Serbia e претърпял инцидент малко след излитането си от летище София на 26 ноември 2017 г. При инцидента се е откъснал панел от обшивката на машината. Няма пострадали, случаят се разследва.

Машината с регистрация YU-ALO е изпълнявала редовен полет JU-123 от София за Белград. Малко след излитането екипажът е чул силен шум в задната част на самолета с последвали осезаеми вибрации.

Наборът на височина е спрян на 3050 m. и екипажът решава да се върне на летище София. Самолетът се е приземил без проблеми около 20 min след излитането си. Няма пострадали от намиращите се на борда.

На земята е установено, че се е откъснал панел от горната част на корпуса на машината.

Звеното за разследване на авиационни събития към българското Министерство на транспортна е започнало разследване. Инцидентът е класифициран като „сериозен”.

Свързани теми

Предишна публикация
Константин Попов: Имаме авиация и тя не е приземена
Следваща публикация
Премиерът настоял за решение по казуса със самолетите C-27J
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Mitsubishi спря изпитанията на MRJ след инцидент

Mitsubishi Aircraft, част от Mitsubishi Heavy Industries, спря изпитанията на регионалния джет MRJ, след спиране на двигател в полет, което е станало факт на 21 август 2017 г. Това съобщава Flightglobal.

Малък самолет катастрофира край Ихтиман

Лек самолет катастрофира днес, 26 май 2019 г., край Ихтиман. При инцидента са загинали двамата намиращи се на борда му. Това съобщават от Министерство на транспорта.

Cougar от състава на ВВС претърпя инцидент в Пловдивско (обновена)

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на българските ВВС е преминал днес, 21 август 2018 г., през далекопровод с високо напрежение в района на град Стамболийски, Пловдивско. При инцидента няма пострадали, но машината е сериозно повредена.

Половин милион пасажери за летище София през март

През третия месец на 2018 г. летище София е обслужило над половин милион пътници (556 088), което е увеличение от 7,8% спрямо същия месец на миналата година. Това съобщават от столичното летище.

Лек самолет катастрофира в Пловдивско

Лек самолет катастрофира в района на пловдивското село Оризари. При инцидентът, който стана днес, 20 април 2019 г., са загинали и двамата, които са се намирали на борда на машината.

HH-60 катастрофира в Ирак

Вертолет HH-60G Pave Hawk от състава на ВВС на САЩ е катастрофирал вчера, 15 март 2018 г., в Ирак. Загинали са всички намиращи се на борда му седем души.

Меню