ВВС с демонстрация в Пловдив на 19 октомври

324 прочитания

Въздушни демонстрации ще има в центъра на Пловдив утре, 19 октомври 2020 г., в рамките на кампанията „Бъди войник”.

Основните събития ще се проведат на площад „Централен“ в Пловдив от 16,00 часа. В рамките на кампанията ще бъде представена военна техника, въоръжение, специално оборудване и екипировка от видовете въоръжени сили.

Пловдивчани и гости на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на ВВС, които включват: вертолет Bell 206 (въздушно разузнаване), самолет C-27J Spartan (симулиране на самолет-нарушител); изтребители МиГ-29 (мисия „ер полисинг”); щурмови вертолет Ми-24 (непосредствена авиационна поддръжка); самолет Ан-2 (десантиране по парашутен способ) и вертолет AS 532AL Cougar (мисия по търсене и спасяване).

Динамичният показ на ВВС ще стартира в 17,00 часа.

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, военни ръкопашни техники и парашутни скокове.

С показ на типове военна техника ще участват и Сухопътните войски.

Свързани теми

Предишна публикация
Покупката на още F-16 бе обсъдена с помощник-държавния секретар на САЩ
Следваща публикация
Заместник-министър Запрянов: Няма да купуваме утре още изтребители
324 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов заяви, че при изгодни условия ще вземе употребявани изтребители

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че предпочита новопроизведен изтребител, но ако условията са особено изгодни, той ще вземе употребяван боен самолет. Това каза той днес, 2 май 2018 г., в сутрешния блок на Нова телевизия.

Вторият живот за МиГ-29 в България – част 1

Александър МЛАДЕНОВ описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г. като част от въвеждането и налагането на новия модел на бойна подготовка в изтребителната авиация.

Меню