ВВС с демонстрация в Пловдив на 19 октомври

325 прочитания

Въздушни демонстрации ще има в центъра на Пловдив утре, 19 октомври 2020 г., в рамките на кампанията „Бъди войник”.

Основните събития ще се проведат на площад „Централен“ в Пловдив от 16,00 часа. В рамките на кампанията ще бъде представена военна техника, въоръжение, специално оборудване и екипировка от видовете въоръжени сили.

Пловдивчани и гости на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на ВВС, които включват: вертолет Bell 206 (въздушно разузнаване), самолет C-27J Spartan (симулиране на самолет-нарушител); изтребители МиГ-29 (мисия „ер полисинг”); щурмови вертолет Ми-24 (непосредствена авиационна поддръжка); самолет Ан-2 (десантиране по парашутен способ) и вертолет AS 532AL Cougar (мисия по търсене и спасяване).

Динамичният показ на ВВС ще стартира в 17,00 часа.

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, военни ръкопашни техники и парашутни скокове.

С показ на типове военна техника ще участват и Сухопътните войски.

Свързани теми

Предишна публикация
Покупката на още F-16 бе обсъдена с помощник-държавния секретар на САЩ
Следваща публикация
Заместник-министър Запрянов: Няма да купуваме утре още изтребители
325 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Откриха новата учебна година във ВВС

Новата учебна 2018 година бе открита тържествено във всички военни формирования на Военновъздушните сили. При откриването в авиобаза Граф Игнатиево присъстваше командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

ВВС изпълниха задачи в помощ на населението

Българските военновъздушни сили извършиха вчера и днес, 18 септември 2019 г., донорска задача с военно-транспортен самолет C-27J и гасиха горски пожар с вертолет Ми-17. Това съобщиха от ВВС.

От БСП атакуваха ремонта на Су-25 в Беларус

От БСП атакуваха решението на МО да се дадат българските щурмови самолети Су-25 за ремонт в Беларус. Критиката е насочена към начина на провеждане на процедурата, липсата на участие на „Авионамс” в нея и отказа да се сътрудничи с оригиналния руски производител.

Меню