В Граф Игнатиево проведоха годишния си анализ

219 прочитания

Днес, 11 януари 2021 г., в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишния анализ на подготовката на личния състав от базата. Това съобщиха от ВВС.

На анализа присъства и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Мероприятието се проведе пред редуциран състав от офицери и главни сержанти във връзка с мерките в условия на епидемиологична обстановка в страната.

„Уверен съм, че в близките месеци ни предстои качествена промяна в ресурсното осигуряване и интензивна летателна подготовка през годината“, това каза командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев пред командването.

Той представи резултатите от цялостната дейност през изминалата година, като отбеляза, че основна цел за базата бе поддържането и усъвършенстването на летателната подготовка и подчерта, че всички планирани и допълнително поставени задачи са изпълнени успешно.

Основните усилия, допълни той, бяха насочени приоритетно за дежурството по „ер полисинг”, а безопасността на полетите беше другият основен приоритет в летателната подготовка, където през годината акцентът бе поставен върху своевременното прогнозиране, разкриване и минимизиране на основните рискови фактори.

По отношение на кадровото изграждане на базата, анализът на данните показва, че е частично преодоляна негативната тенденция за намаляване на личен състав по категории.

„Благодарение на всички специалисти от базата отчитаме една успешна година, въпреки предизвикателствата от различен характер“, каза командирът на Военновъздушните сили.

Генерал Петров изтъкна, че обновление през настоящата година трябва да има, и то ще бъде свързано не само с началото на проектите за модернизация на летището, но и в летателно отношение, където ще се търсят пътища за увеличаване на броя на изправните самолети МиГ-29 и приучването и подготовката на млад летателен състав.

Генерал-майор Петров благодари за усърдието, мотивацията и пълната мобилизация на личния състав за изпълнение на всички задачи през изминалата година, в това число и за активното участие в разработването на техническите задания във връзка с изграждането на новата инфраструктура на базата и пожела на всички здраве и успехи през настоящата.

Отново днес, с тържествен строй на личния състав и посрещане на бойните знамена във военните формирования от състава на ВВС беше открита подготовката за 2021-ва година. Тази година мероприятията бяха проведени при ограничено посещение на външни гости при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за COVID-19. Церемонии имаше в Зенитно-ракетната бригада и авиобазите Безмер и Крумово.

Свързани теми

Предишна публикация
Започнаха полетите в Граф Игнатиево и Долна Митрополия
Следваща публикация
Пет AS 532 Cougar ще поддържаме чрез агенция на НАТО
219 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Константин Попов: Методиката за оценка на изтребителя трябва да се промени заради повечето участници

Председателят на комисията по отбрана в Парламента и депутат от ГЕРБ Константин Попов заяви, че методиката за оценка и математическия модел за това, трябва да бъде променен заради оценяването на по-голям брой оферти за нови изтребители. Това каза той вчера, 30 май 2018 г., в сутрешния блок на БНТ1.

Путин поиска покупката на 76 броя Су-57 до 2028 г.

Руският президент Владимир Путин заяви днес, 15 май 2019 г., че в най-скоро време страната му ще поръча 76 изтребителя от пето поколение Су-57. Машините трябва да бъдат доставени до 2028 г.

Министър Каракачанов ще търси и оферти за новопроизведени изтребители от САЩ и Италия

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов смята, че трябва да се поискат оферти за новопроизведени изтребители от САЩ и Италия. Това каза той днес, 18 октомври 2017 г., в ефира на сутрешния блок на БНТ1.

Словакия вероятно отлага покупката на нов изтребител

Словакия ще отложи вероятно придобиването на нов изтребител, на фона на желанието за повече внимание за модернизацията на сухопътните войски на страната. Това е заявил министърът на отбраната на страната, цитиран от Reuters.

Емил Христов: Има доста смущаващи факти около избора на нов изтребител

„Има доста факти, които за нас се оказаха доста смущаващи и бързам да кажа, не само за хората от ГЕРБ в комисията”, това заяви депутатът Емил Христов, председател на т.нар. „Комисия „Gripen” в предаването „Още от деня” по БНТ1 днес, 19 септември 2017 г.

Меню