В Граф Игнатиево проведоха годишния си анализ

218 прочитания

Днес, 11 януари 2021 г., в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишния анализ на подготовката на личния състав от базата. Това съобщиха от ВВС.

На анализа присъства и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Мероприятието се проведе пред редуциран състав от офицери и главни сержанти във връзка с мерките в условия на епидемиологична обстановка в страната.

„Уверен съм, че в близките месеци ни предстои качествена промяна в ресурсното осигуряване и интензивна летателна подготовка през годината“, това каза командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев пред командването.

Той представи резултатите от цялостната дейност през изминалата година, като отбеляза, че основна цел за базата бе поддържането и усъвършенстването на летателната подготовка и подчерта, че всички планирани и допълнително поставени задачи са изпълнени успешно.

Основните усилия, допълни той, бяха насочени приоритетно за дежурството по „ер полисинг”, а безопасността на полетите беше другият основен приоритет в летателната подготовка, където през годината акцентът бе поставен върху своевременното прогнозиране, разкриване и минимизиране на основните рискови фактори.

По отношение на кадровото изграждане на базата, анализът на данните показва, че е частично преодоляна негативната тенденция за намаляване на личен състав по категории.

„Благодарение на всички специалисти от базата отчитаме една успешна година, въпреки предизвикателствата от различен характер“, каза командирът на Военновъздушните сили.

Генерал Петров изтъкна, че обновление през настоящата година трябва да има, и то ще бъде свързано не само с началото на проектите за модернизация на летището, но и в летателно отношение, където ще се търсят пътища за увеличаване на броя на изправните самолети МиГ-29 и приучването и подготовката на млад летателен състав.

Генерал-майор Петров благодари за усърдието, мотивацията и пълната мобилизация на личния състав за изпълнение на всички задачи през изминалата година, в това число и за активното участие в разработването на техническите задания във връзка с изграждането на новата инфраструктура на базата и пожела на всички здраве и успехи през настоящата.

Отново днес, с тържествен строй на личния състав и посрещане на бойните знамена във военните формирования от състава на ВВС беше открита подготовката за 2021-ва година. Тази година мероприятията бяха проведени при ограничено посещение на външни гости при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за COVID-19. Церемонии имаше в Зенитно-ракетната бригада и авиобазите Безмер и Крумово.

Свързани теми

Предишна публикация
Започнаха полетите в Граф Игнатиево и Долна Митрополия
Следваща публикация
Пет AS 532 Cougar ще поддържаме чрез агенция на НАТО
218 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов защити в НС покупката на леки учебни самолети за ВВС, но обяви че се водят проверки

„По отношение на това каква техника ни е необходима, се доверявам повече на военната експертиза от ВВС. Ако се установи, че има волни или неволни нарушения, поръчката ще бъде прекратена”, това отговори днес, 9 март 2018 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от сайта otbrana.com.

Макс 2019 4 х Су-57

С официално означение, но и с много неизвестни

Новият руски изтребител от следващо поколение ще получи официалното цифрово означение Су-57. Това беше потвърдено от главнокомандващия руските Въздушно-космически сили (ВКС) генерал-полковник Виктор Бондарев в началото на август. Новините около самолета в последните месеци не са много (поне сериозните новини), а и неизвестните и спекулациите около него остават и сигурно положението ще продължи така поне две или дори три години.

Румъния получи последните три F-16

Румънските ВВС официално получиха последните си три изтребителя F-16. Машините бяха предадени на церемония днес, 27 септември 2017 г., в португалската авиобаза Монте Реал.

База КУН с нов командир

На тържествена церемония в присъствието на командира на ВВС, генерал-майор Цанко Стойков, днес, 10 май 2018 г., в Базата за командване, управление и наблюдение (КУН) се състоя предаването и приемането на длъжността „командир“ на военното формирование. Това съобщават от ВВС.

Меню