Ново издание на антологията „Поети, родени да летят“

407 прочитания

През 2019г. бе издадена една много луксозна, уникална по рода си антология „Поети, родени да летят“. Стиховете в антологията са на дванадесет военни летци-поети – офицери от резерва.

Те не са завършили българска филология или други литературни специалности, а ВНВВУ „Георги Бенковски“. Те са военни летци по професия и поети по дарба. За всеки един от тях стиховете са едно докосване до съвършеното, прекрасно и неповторимо опиянение от полета! На мигове, които са преживели в своя втори дом – небесната синева! Всеки един от тях по различен свой начин изживява и обожествява небето, в което лети.

Антологията „Поети, родени да летят“ съдържа 225 страници. Издадена е с твърди облечени в кадифе корици, външна плътна хромирана подвързия и сребърна промазка на тялото. Върху паус са отпечатани фотографиите на всеки от включените поети, характерен водещ стих от техните стихотворения и силуетите на самолетите на които са летели. Стиховете в антологията са отпечатани на луксозна плътна италианска хартия „фабио“.

Определено може да се каже, че такава стихосбирка, с посочените екстри, до сега не се е предлагала на нашия книжен пазар. Aнтологията „Поети, родини да летят“ е един великолепен подарък за близки в семейството и приятели.

За желаещите да я притежават (цена – 20 лв.), контакт за нейното закупуване:

bad_plovdiv2015@abv.bg;
vionood@gmail.com;
0878 551 041
0889 429 332

Свързани теми

Предишна публикация
110 години от първото палубно кацане
Следваща публикация
Tomcat на половин век
407 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първият Су-25 замина за ремонт в Беларус

Първият щурмови самолет Су-25 от състава на българските ВВС е заминал днес, 28 август 2019 г., за основен ремонт в Беларус. Това научи АЕРО от собствени източници, като информацията бе потвърдена и от МО.

30 години МиГ-21бис в България

В началото на 80-те МиГ-21 вече не е най-способният български изтребител, но остава най-многобройният през цялото десетилетие, с нови попълнения на авиопарка. През 1978 г. в ПВО и ВВС постъпва първата ескадрила прехващачи МиГ-23 от варианта МФ, допълнени от варианта МЛА през 1982 и МЛД през 1984–1985 г. в 18-и иап в Доброславци. Превъоръжаването с бойни самолети от трето поколение за изтребителната авиация обаче свършва дотук, защото се оказва прекалено скъпо начинание. За да се компенсира недостигът на качеството, се налага да се заложи на количеството, при това на изключително ниска цена.

Меню