Предислоцира се техниката за „Тракийско лято 2021”

297 прочитания

На 23 август 2021 г. започнаха реалните действия по предислокацията на авиационната техника на съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято 2021”, която ще се проведе до 7 септември 2021 г. Това съобщиха от ВВС.

„Тракийско лято 2021“ е една от най-мащабните международни подготовки, провеждани под ръководството на българските Военновъздушни сили през настоящата година.

Задачите по време на летателната подготовка ще бъдат изпълнявани в районите на летищата Пловдив, Граф Игнатиево и Чешнегирово. Като импровизирана полоса за излитане и кацане ще бъде използван пътния участък между селата Поройна и Леново.

В рамките на българо-американската летателна тренировка „Тракийско лято 2021” ще вземат участие военнослужещи от състава на българските Военновъздушни сили, Съвместното командване на специалните операции, формирования от Военновъздушните сили на САЩ в Европа, както екипи от Военномедицинска академия.

По време на „Тракийско лято – 2021“ ще бъдат изпълнени тактически полети на малка височина, полети по маршрут за групова слетяност на средни и малки височини, превоз на войски и товари, учебни тренировъчни и бойни парашутни скокове денем и нощем от малка и голяма височина, директни действия за неутрализиране на терористични групировки, медицинска евакуация и др. Ще бъдат изпълнени и задачи по зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната.

Бойната техника също е изключително разнообразна – от военнотранспортни самолети С-130 Hercules, C-27J Spartan до изтребители F-16. Не остават настрана и зенитно-ракетните комплекси от родните ВВС, съобщават от ВВС.

По време на съвместната българо-американска подготовка ще се усъвършенстват уменията на българските военнослужещи за работа по процедурите за изпълнение на елементи, свързани с бойното използване на самолет C-27J Spartan, както и за всестранно логистично осигуряване и оказване на поддръжка от ВВС като страна-домакин.

Свързани теми

Предишна публикация
С два вертолета се гаси край Югово
Следваща публикация
Ми-17 се включи в гасенето на пожара край Югово
297 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полковник Златаров като наблюдател преди боен полет с биплан Albatros C.III, 1918 г.

Откриха паметна плоча на полковник Васил Златаров

Паметна плоча в чест на първия командир на Въздухоплавателното отделение полковник Васил Златаров бе открита в столицата на ул. „Цар Иван Асен” 30. Това съобщи Военният телевизионен канал.

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е станал при тренировка за обратен завой на земята

Инцидентът с българския военно-транспортен самолет C-27J Spartan е станал при изпълнение на тренировъчна задача в рамките на програма за обучение на нов командир. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на телевизия „Канал 3”.

Стартира производството на T-7A

Американският самолетостроител Boeing стартира производството на предсерийните учебно-тренировъчни самолети T-7A Red Hawk. Това съобщиха от…
Меню