ВВС хвърлиха 42 тона вода върху пожара в Бургаско

21 прочитания

В продължение на час и 30 минути екипажът на вертолет Ми 17 от състава на ВВС летя вчера, 5 август 2017 г., над огнената стихия между селата Изворище, Миролюбово и Банево, община Бургас, като направи 17 захода и хвърли над 42 тона вода. Това съобщиха от ВВС.

След изпълнението на задачата при изключително трудни метеорологични условия – гръмотевична буря, вертолетът е кацнал за зареждане на летище Безмер.

След това машината се е отправила към авиобаза Крумово. Тя и екипажът ѝ са готови за изпълнение следващата задача, която им бъде възложена, съобщават още от ВВС.

Съставът на екипажа, който летя вчера е:
– командир – майор Йордан Йорданов;
– втори пилот – капитан Павел Клинчев;
– бордни техници – майор Ангел Нонин и капитан Георги Тодоров;
– оръжейници – капитан Димитър Пампоров, старшина Димитър Димитров, младши сержант Костадин Джунев.

Представител на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“- МВР – главен комисар Николай Николаев.

Свързани теми

Предишна публикация
Българският Ми-17 приключи мисията си в Македония
Следваща публикация
ВВС се включи в гасене на пожара край село Изворище
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Отлични стрелби за българските МиГ-29 на Шабла

Днес, 13 юни 2019 г., бе третият ден от участието на екипажите на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево в стрелбите на зенитен полигон „Шабла”, които се провеждат в периода 11-14 юни. Това съобщиха от авиобазата.

МО призна, че има сериозни проблеми в осигуряването на мисията „ер полисинг”

Министерството на отбраната призна, че има сериозни проблеми в осигуряването на мисията „ер полисинг” в рамките на интегрираната система за ПВО и ПРО на НАТО. Това се чете в Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили, който правителството прие на 16 май 2018 г.

Граф Игнатиево – реактивното начало

Днешната 3-та авиобаза Граф Игнатиево празнува на 17 март, а датата е свързана с указа за създаването на 10-а изтребителна авиодивизия. Разбира се, летището има история и от преди това, за което може да прочетете тук. А, за това, как започва реактивният период на летището, може да прочетете в настоящия текст.

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

Меню