ВВС хвърлиха 42 тона вода върху пожара в Бургаско

21 прочитания

В продължение на час и 30 минути екипажът на вертолет Ми 17 от състава на ВВС летя вчера, 5 август 2017 г., над огнената стихия между селата Изворище, Миролюбово и Банево, община Бургас, като направи 17 захода и хвърли над 42 тона вода. Това съобщиха от ВВС.

След изпълнението на задачата при изключително трудни метеорологични условия – гръмотевична буря, вертолетът е кацнал за зареждане на летище Безмер.

След това машината се е отправила към авиобаза Крумово. Тя и екипажът ѝ са готови за изпълнение следващата задача, която им бъде възложена, съобщават още от ВВС.

Съставът на екипажа, който летя вчера е:
– командир – майор Йордан Йорданов;
– втори пилот – капитан Павел Клинчев;
– бордни техници – майор Ангел Нонин и капитан Георги Тодоров;
– оръжейници – капитан Димитър Пампоров, старшина Димитър Димитров, младши сержант Костадин Джунев.

Представител на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“- МВР – главен комисар Николай Николаев.

Свързани теми

Предишна публикация
Българският Ми-17 приключи мисията си в Македония
Следваща публикация
ВВС се включи в гасене на пожара край село Изворище
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ръст на военния бюджет и целеви пари за нов изтребител

Военният бюджет за догодина отбелязва известен ръст и ще достигне 1,19 млрд. лева, като в същото време е залегнало и целево отпускане на малко под 230 млн. лева за покупката на нов боен самолет за ВВС. Това се чете в проектобюджета за 2018 г., който бе публикуван от Министерство на финансите днес, 23 октомври 2017 г.

Китай показа множество нови системи по време на грандиозен военен парад в Пекин

Китай показа множество нови авиационни системи по време на грандиозен военен парад, който се проведе днес, 1 октомври 2019 г., в Пекин. Той бе посветен на 70-тата годишнина на Китайската народна република.

Първи два Enstrom 480B-G за военно обучение в Чехия

Чешката отбранителна компания LOM Praha,която контролира център за ремонт и поддръжка на авиационна техника и военен авиационен учебен център, получи първите два от поръчаните шест учебни вертолета Enstrom 480B-G.

Министър Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава недоволство в Граф Игнатиево

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава напрежението в авиобаза Граф Игнатиево. Това каза той днес, 24 октомври 2017 г., след като по-рано бяха отменени всички полети в базата, поради неподготвеност за изпълнение на летателните задачи.

Меню