ВВС се включи в гасене на пожара край село Изворище

10 прочитания

Един екипаж от състава на авиобаза Крумово излетя днес, 5 август 2017 г., в 17,27 ч. с вертолет Ми-17, за да се включи в гасенето на възникнал пожар в иглолистна гора между селата Изворище, Миролюбово и Батово, община Бургас. Това съобщават от МО.

Военнослужещите от състава на Военновъздушните сили ще окажат помощ на екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в усилията за овладяването на горския пожар. Гасенето на пожара се затруднява от силните ветрове и пресечения терен. Пожарът около бургаските села е обхванал около 300 декара иглолистна гора.

По същото време друг вертолет Ми-17 гаси горски пожари в Македония.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС хвърлиха 42 тона вода върху пожара в Бургаско
Следваща публикация
Китайският кандидат е дал по-конкурентна оферта за летище Пловдив
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Унгария пенсионира Ми-8Т

Унгарските ВВС официално свалиха от въоръжение военно-транспортните вертолети Ми-8Т. Това стана на церемония провела се…

Министър Каракачанов: „Загуба на рефлекси” е причинила катастрофата с Ми-17

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде разтегливата трактовка, че „загуба на рефлекси” е основната причина за катастрофата с Ми-17 борд 417 от 11 юни 2018 г. При инцидента загинаха двама авиатори, а трети беше ранен.

Тракийска Есен 2019

На 30 септември 2019 г. на територията на летище Чешнегирово се проведе медиен ден в рамките на провелото се на територията на авиобазите Крумово и Чешнегирово съвместно българо-американско учение „Тракийска Есен 2019“.

Чехия избира нов въоръжен вертолет

Министерство на отбраната на Чехия е започнало процедура по оценка на офертите за нов многоцелев въоръжен вертолет. Това се казва в официално съобщение на чешкото военно ведомство.

ОАЕ поиска да купи Chinook

Държавният департамент на САЩ разреши експорта на тежките транспортни вертолети CH-47F Chinook за Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това се чете в съобщение до Конгреса на САЩ от агенцията за сътрудничество в областта на сигурността и отбраната DSCA.

Меню