Курсанти първи курс извършиха самостоятелен полет

17 прочитания

На 8 август 2017 г. във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с първокурсниците от специалност „летец-пилот” на Факултет „Авиационен” към НВУ „Васил Левски”. Това съобщиха от базата.

За курсантите Ангел Ангелов, Владимир Тасков, Генади Христозов, Николета Нацкова и Светослав Сашов това е първи летателен стаж. До сега практическата подготовка на бъдещите летци започваше във втори или трети курс.

Новата учебна програма се отличава с по-висок интензитет и количество летателни часове. Промените дават възможност на обучаемите да усвоят по-голям обем летателни умения и да имат по-дълго време за тяхното затвърждаване и усъвършенстване. Също така се спестява времето за възстановяване на подготовката, предшестваща всеки един от стажовете.

Обучението на младите летци премина на самолет Pilatus РС-9М под методическото ръководство на инструкторите капитан Райно Йонков и капитан Станислав Петров. След като достигнаха необходимото ниво на подготовка те положиха семестриален изпит и бяха допуснати до изпълнение на самостоятелен полет.

Изпитът се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – заместник- командир по летателна подготовка на ВВУБ „Георги Бенковски”.

След успешното завършване на полетите курсантите бяха посрещнати от командно-инструкторския състав, който ги приветства с традиционен авиаторски поздрав и с пожелание за меки кацания, успешни и безаварийни полети.

Свързани теми

Предишна публикация
Концесията на летище Пловдив ще се забави заради обжалване
Следваща публикация
Американският посланик намеква, че ключови играчи около проекта за изтребителя могат да си сменят позицията
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провежда се тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

В периода от 29 септември до 4 октомври 2019 г. българските Военновъздушни сили ще вземат участие в тренировка на сили и средства за ПВО за работа в условия на радиоелектронни смущения „Ramstein Guard BGR 2019”. Това съобщиха от ВВС.

Тракийска Есен 2019

На 30 септември 2019 г. на територията на летище Чешнегирово се проведе медиен ден в рамките на провелото се на територията на авиобазите Крумово и Чешнегирово съвместно българо-американско учение „Тракийска Есен 2019“.

Министър Каракачанов: „Загуба на рефлекси” е причинила катастрофата с Ми-17

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде разтегливата трактовка, че „загуба на рефлекси” е основната причина за катастрофата с Ми-17 борд 417 от 11 юни 2018 г. При инцидента загинаха двама авиатори, а трети беше ранен.

Парашутни скокове в Балчик

Морският специален разузнавателен отряд проведе дневни парашутни скокове в района на летище Балчик. Това съобщиха…
Меню