Курсанти първи курс извършиха самостоятелен полет

18 прочитания

На 8 август 2017 г. във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с първокурсниците от специалност „летец-пилот” на Факултет „Авиационен” към НВУ „Васил Левски”. Това съобщиха от базата.

За курсантите Ангел Ангелов, Владимир Тасков, Генади Христозов, Николета Нацкова и Светослав Сашов това е първи летателен стаж. До сега практическата подготовка на бъдещите летци започваше във втори или трети курс.

Новата учебна програма се отличава с по-висок интензитет и количество летателни часове. Промените дават възможност на обучаемите да усвоят по-голям обем летателни умения и да имат по-дълго време за тяхното затвърждаване и усъвършенстване. Също така се спестява времето за възстановяване на подготовката, предшестваща всеки един от стажовете.

Обучението на младите летци премина на самолет Pilatus РС-9М под методическото ръководство на инструкторите капитан Райно Йонков и капитан Станислав Петров. След като достигнаха необходимото ниво на подготовка те положиха семестриален изпит и бяха допуснати до изпълнение на самостоятелен полет.

Изпитът се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – заместник- командир по летателна подготовка на ВВУБ „Георги Бенковски”.

След успешното завършване на полетите курсантите бяха посрещнати от командно-инструкторския състав, който ги приветства с традиционен авиаторски поздрав и с пожелание за меки кацания, успешни и безаварийни полети.

Свързани теми

Предишна публикация
Концесията на летище Пловдив ще се забави заради обжалване
Следваща публикация
Американският посланик намеква, че ключови играчи около проекта за изтребителя могат да си сменят позицията
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартира дарителска кампания за семейството на военен пилот

Министерството на отбраната и авиобаза Граф Игнатиево организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от МО.

Министър Каракачанов: Вероятната причина за катастрофата е технически проблем

Вероятната причина за катастрофата с вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България е техническа неизправност. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в авиобаза Крумово, който се проведе в ранните часове на 12 юни 2018 г.

МиГ-21 в България – Началото

На 12 ноември 1963 г. майор Иван Бедрозов извършва първия полет с МиГ-21 в България. С това започва 52-годишната история на експлоатацията на типа у нас. С 227 доставени машини МиГ-21 е вторият по многобройност (след МиГ-15) боен самолет, който е бил на служба у нас. Да си спомним как започва историята на този знаменит изтребител у нас.

alt

„Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА – 1

Евгени АНДОНОВ разказва за един от най-старателно скриваните моменти от развитието на ВВС на НРБ през 70-те и 80-те години, а именно създаването на възможности българските бойни самолети да използват ядрено оръжие и обучението на летателния и техническия състав за това.

Меню