РСК „МиГ” ще модернизира още перуански МиГ-29

42 прочитания

РСК „МиГ” ще модернизира още изтребители МиГ-29, които са част от ВВС на Перу. Това съобщава пресслужбата на руската компания.

От РСК „МиГ” съобщават, че се планира модернизация на следваща партида перуански МиГ-29, но не съобщава за какви количества става въпрос. Днес, 24 август 2017 г., се е състояла работна среща между компанията и представители на перуанските ВВС, на която са били изчиствани детайли по сделката.

През август 2008 г. Перу сключи сделка на стойност $108 млн. за модернизация на осем изтребителя МиГ-29 (шест едноместни и две спарки). Машините са модернизирани по стандарта СМ, който включва обновяване на радара, поставяне на щанга за дозареждане във въздуха, модернизация на оптико-електронната система, нови радиостанции и други подобрения. Интегрира се и ново въоръжение. Изтребителите получават и удължаване на общия ресурс до 4000 часа или 40 години.

Работата по този договор е приключена през 2012 г. и след това се е планирала модернизация на още осем самолета, но договор така и не е сключен.

През 1997 г. Перу купува 18 изтребителя МиГ-29 (Изделия 9-13 и 9-51) от Беларус. При инциденти са загубени две машини и от Русия са купени още три за тяхната замяна.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия търси нови морски вертолети
Следваща публикация
ВВС на САЩ ще избират между Lockheed и Raytheon за производител на нови стратегически крилати ракети
42 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Германия купува още Eurofigther и избира между него и Super Hornet за заместник на Tornado

Германия ще купи още новопроизведени изтребители Eurofighter, които ще заменят сега експлоатираните Eurofighter Tranche 1 и ще избере между този тип и F/A-18 Super Hornet за замяна на изтребителите-бомбардировачи Tornado. Това съобщи източници в германското МО цитирани от германски медии.

Все още не могат да открият японския F-35A

Точното място, където е потънал японския изтребител F-35A продължава да остава мистерия, въпреки че той се издирва от Япония и САЩ вече седмица. Това съобщава AP.

Турция е близо до подписване за Су-35

Турция е близо до сключването на сделка с руското правителство за покупката на многоцелеви изтребители Су-35. Това съобщава водещият турски вестник Sabah, цитирайки собствени неназовани източници.

Airbus и Dassault ще разработят заедно следващия европейски изтребител

Европейските компании Airbus Defence and Space и Dassault се споразумяха за съвместна работа по проекта за създаване на фамилия от системи, които да осигурят бъдещето европейско въздушно превъзходство. Името на проекта е FCAS (Future Air Combat System), а споразумението бе обявено днес, 25 април 2018 г., в рамките на изложението ILA, което се провежда в момента в Берлин.

Меню