РСК „МиГ” ще модернизира още перуански МиГ-29

41 прочитания

РСК „МиГ” ще модернизира още изтребители МиГ-29, които са част от ВВС на Перу. Това съобщава пресслужбата на руската компания.

От РСК „МиГ” съобщават, че се планира модернизация на следваща партида перуански МиГ-29, но не съобщава за какви количества става въпрос. Днес, 24 август 2017 г., се е състояла работна среща между компанията и представители на перуанските ВВС, на която са били изчиствани детайли по сделката.

През август 2008 г. Перу сключи сделка на стойност $108 млн. за модернизация на осем изтребителя МиГ-29 (шест едноместни и две спарки). Машините са модернизирани по стандарта СМ, който включва обновяване на радара, поставяне на щанга за дозареждане във въздуха, модернизация на оптико-електронната система, нови радиостанции и други подобрения. Интегрира се и ново въоръжение. Изтребителите получават и удължаване на общия ресурс до 4000 часа или 40 години.

Работата по този договор е приключена през 2012 г. и след това се е планирала модернизация на още осем самолета, но договор така и не е сключен.

През 1997 г. Перу купува 18 изтребителя МиГ-29 (Изделия 9-13 и 9-51) от Беларус. При инциденти са загубени две машини и от Русия са купени още три за тяхната замяна.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия търси нови морски вертолети
Следваща публикация
ВВС на САЩ ще избират между Lockheed и Raytheon за производител на нови стратегически крилати ракети
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Унгарски, шведски и чешки изтребители Gripen се срещнаха на учение в Унгария

От 24 септември до 5 октомври 2018 г., държавите, въоръжени с изтребители Gripen, се срещнаха в унгарската военновъздушна база в Кечкемет за учението Lion Effort, което се провежда на всеки три години.

Министър Каракачанов: Чакаме решението на КЗК и продължаваме с РСК „МиГ”

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че повереното му министерство ще изчака решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и след това ще продължи директните преговори с РСК „МиГ”. Това каза той днес, 28 декември 2017 г. в сутрешния блок на БНТ1.

Какво се казва в отговорите на МО към Президентството

Вчера, 24 юли 2019 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че повереното му министерство е изготвило 19-страници отговори на въпросите, които президентът Румен Радев отправи по сделката за покупка на F-16. Действително, снощи след 20 часа, на сайта на МО бе качен документ в pdf-формат, в който се съдържат 19 въпроса и отговори към тях.

Какво ново може да разберем по сделката за F-16 от този документ?

Tejas продължава да се бави

Индийското МО призна за нови сериозни забавяния в производството на лекия еднодвигателен изтребител Tejas, предназначен…
Меню