Министър Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава недоволство в Граф Игнатиево

27 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава напрежението в авиобаза Граф Игнатиево. Това каза той днес, 24 октомври 2017 г., след като по-рано бяха отменени всички полети в базата, поради неподготвеност за изпълнение на летателните задачи.

„Може би някои съвсем изкуствено създават тази ситуация. Аз съм казал каква е моята амбиция – първо поддръжка и модернизация на сега съществуваща техника, преговори за закупуване на нов изтребител. Казвам нов изтребител и съм го казвал много пъти, учудвам се, че не са ме чули”, заяви военният министър.

Каракачанов казва още, че ще проучи ситуацията в авиобаза Граф Игнатиево и че преди три месеца той е бил там и ако трябва ще иде отново ако има необходимост.

„Учудвам се, че чак днес са открили, че има проблеми с авиацията. И тези настоявания за нов изтребител – не знам кой им е казал, че няма да има нови изтребители? Ще има. Това не са прахосмукачки, които можеш да отидеш да купиш в магазина – плащаш, вземаш и се качваш да караш”, казва още Каракачанов.

Свързани теми

Предишна публикация
Каракачанов смята, че днес е имало недоразумение, командирът на Граф Игнатиево посочи сериозни проблеми с техниката
Следваща публикация
Полетите в Граф Игнатиево са спрени
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провали се обществената поръчка за доставка на Bambi Bucket за ВВС

Обществената поръчка за доставка на две подвесни вертолетни системи за гасене на пожар Bambi Bucket се е провалила. Това се вижда от решение на командира на ВВС, публикувано на сайта на Военновъздушните сили.

Реплики в парламента около ремонта на Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и депутатът от БСП Николай Цонков си размениха реплики и обвинения във връзка с ремонта на щурмовите Су-25. Това стана днес, 28 септември 2018 г., в рамките на Парламентарния контрол в НС.

Министерство на отбраната: Поддръжката на Су-25 в „Авионамс” с руски фирми би била неефективна

Поддръжката на щурмовите самолети Су-25 в „Авионамс” с използване на фирми от руската отбранителна индустрия би било неефективно, защото ще отнеме твърде много време и средства. Това се казва в отговор на МО, който АЕРО получи днес, 26 юни 2019 г., на въпрос за коментар на думите на председателя на Народното събрание от вчера.

Президентът Радев: F-16 е прекрасен, но скъп самолет избран непрозрачно

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев заяви, че новите F-16 са прекрасни самолети, които обаче са много скъпи, а в нашия случай са избрани непрозрачно. Това заяви той днес, 22 декември 2018 г. в предаването „Годината” по „Дарик”.

Подписаха договор за първите серийни МиГ-35

МО на Русия и ОАК подписаха договор за доставка на първите шест серийни изтребители МиГ-35. Договорът бе обявен в рамките на военното изложение Армия-2018, което се провежда в момента в Кубинка, край Москва.

Екипажът на катастрофиралия Ми-17 е имал 17 – 18 часа във въздуха от началото на годината

Командирът на катастрофиралия вертолет Ми-17 капитан Пламен Панталеев е имал 18 часа нальот от началото на годината, а вторият пилот капитан Стоян Неделчев е имал 17 часа. Това бе съобщено на брифинг на командването на ВВС, който се проведе днес, 12 юни 2018 г. Въпреки мизерният им нальот, за сега водеща е версията за технически отказ.

Меню