Започна учебната година за факултет „Авиационен”

13 прочитания

На 28 август 2017 г. започнаха учебните занятия за курсантите и студентите, задочна форма на обучение, във факултет „Авиационен” на Националния военен университет „Васил Левски” за учебната 2017/2018 година. Това съобщиха от университета.

24 са курсанти първокурсници, които ще се обучават в четири военни специализации: „Летец-пилот”, „Летателни апарати и авиационни двигатели”, Авиационни електроприборни и автоматични системи” и „Ръководител на въздушното движение”. Новоприетите студенти са 21. Те ще се обучават в три граждански специалности „Автоматика, информационна и управляваща техника”, „Авиационна техника и технологии” и „Авиационна електроника”.

Свързани теми

Предишна публикация
РВД обяви дни на отворени врати
Следваща публикация
ГВА започна проверка на Wizz Air, от компанията пуснаха извънреден полет за справяне с оувърбукинга
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Варианти, варианти…

На официалното представяне на щурмовите самолети Су-25 след завършване на ремонта и модернизацията, и приемането…

Донорска задача с C-27J от състава на ВВС

На 1 декември 2018г. с военно-транспортен самолет C-27J Saprtan от състава на 16-та транспортна авиогрупа се изпълни успешно аварийно-спасителна операция по маршрут София-Варна-София, свързана с донорска ситуация. Това съобщават от ВВС.

База КУН отбеляза шестата си годишнина

Днес, 3 юни 2018 г. с общ строй на Базата за командване, управление и наблюдение (База КУН) на Военновъздушните сили беше отбелязана нейната шеста годишнина. Това съобщават от ВВС.

Меню