Започна учебната година за факултет „Авиационен”

13 прочитания

На 28 август 2017 г. започнаха учебните занятия за курсантите и студентите, задочна форма на обучение, във факултет „Авиационен” на Националния военен университет „Васил Левски” за учебната 2017/2018 година. Това съобщиха от университета.

24 са курсанти първокурсници, които ще се обучават в четири военни специализации: „Летец-пилот”, „Летателни апарати и авиационни двигатели”, Авиационни електроприборни и автоматични системи” и „Ръководител на въздушното движение”. Новоприетите студенти са 21. Те ще се обучават в три граждански специалности „Автоматика, информационна и управляваща техника”, „Авиационна техника и технологии” и „Авиационна електроника”.

Свързани теми

Предишна публикация
РВД обяви дни на отворени врати
Следваща публикация
ГВА започна проверка на Wizz Air, от компанията пуснаха извънреден полет за справяне с оувърбукинга
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма достатъчно желаещи да стават военни пилоти в България

Националният военен университет (НВУ) не е успял да запълни бройките по специалност „летец-пилот” в кампанията за учебната 2018/2019 г. Това става ясно от заповед на началника на университета от 3 август 2018 г.

Омагьосаният кръг

Има една мъдрост без ясен автор, която гласи – „Каквото и да ти разправят, знай…

Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

Меню