Ryanair открива база в Бургас

10 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

В Бургас ще бъде базиран един Boeing 737-800, а от и до летището ще се изпълняват полети по общо 10 маршрута до шест държави.

Два пъти седмично ще се лети до Братислава, Дюселдорф Везе, Франкфурт-Хан, Краков, Меминген, Милано Бергамо, Варшава Модлин, Рига и Тел Авив. А полетите до полския град Жешов ще бъдат веднъж седмично.

Ryanair очаква да превозят 250 000 пасажери годишно от и до Бургас.

От авиокомпанията обявиха още, че в лятното разписание за 2018 г. ще бъде добавена една нова дестинация от софийското летище – до кипърския град Пафос, до който ще се лети три пъти седмично. Общо от и до летище София ще се изпълняват полети по 22 дестинации. Очаква се догодина да бъдат превозени 1,6 млн. пасажера от и до софийското летище.

Трите нови линии, които бяха обявени в зимното разписание до летище Пловдив (Брюксел Шарлероа, Франкфурт-Хан и Милано Бергамо, по два пъти седмично) се запазват и в лятното разписание за 2018 г., с което полетите, които ще изпълнява авиокомпанията оттам достигат четири. Очаква се превоз на 155 000 пасажера годишно.

В лятното разписание за 2018 г. ще има и два полета седмично от Брюксел Шарлероа до Варна, като се очаква по линията да летят около 34 000 пасажери.

Като цяло, Ryanair очаква да превозва около 2 млн. пасажера годишно от и до България.

Свързани теми

Предишна публикация
Saab с остра позиция по развитието на българската изтребителна програма
Следваща публикация
Провали се процедурата за доставка на пиросредства
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

10 години Lufthansa Technik в България

Десет години след стъпването си в България германската компания за базово техническо обслужване и ремонт на самолети Lufthansa Technik (Луфтханза Техник) отбелязва много сериозни постижения. Дейността по същество на софийския клон на компанията, наречен Lufthansa Technik Sofia (LTSF), започва на 28 октомври 2008 г. и едва ли някой си е представял, че в годините ще бъде постигнато толкова много.

Взимат мерки за намаляване на шума на летище София

Във връзка с нарастването на въздушния трафик на столичното летище, ДП РВД, ГД ГВА и Летище София предприеха допълнителни мерки за ограничаване на самолетния шум до летище София, влезли в сила от 26 април 2018 г.

Кризата в Ryanair показа глада за пилоти в нискотарифните авиокомпании

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair хвърли вината върху множество вътрешни причини за това, че в следващите седмици ще бъдат анулирани около 2000 полета, но кризата показа, че има все по-голям за опитен пилотски състав, който все по-трудно се покрива. Това съобщава Reuters.

Меню