Ryanair открива база в Бургас

10 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

В Бургас ще бъде базиран един Boeing 737-800, а от и до летището ще се изпълняват полети по общо 10 маршрута до шест държави.

Два пъти седмично ще се лети до Братислава, Дюселдорф Везе, Франкфурт-Хан, Краков, Меминген, Милано Бергамо, Варшава Модлин, Рига и Тел Авив. А полетите до полския град Жешов ще бъдат веднъж седмично.

Ryanair очаква да превозят 250 000 пасажери годишно от и до Бургас.

От авиокомпанията обявиха още, че в лятното разписание за 2018 г. ще бъде добавена една нова дестинация от софийското летище – до кипърския град Пафос, до който ще се лети три пъти седмично. Общо от и до летище София ще се изпълняват полети по 22 дестинации. Очаква се догодина да бъдат превозени 1,6 млн. пасажера от и до софийското летище.

Трите нови линии, които бяха обявени в зимното разписание до летище Пловдив (Брюксел Шарлероа, Франкфурт-Хан и Милано Бергамо, по два пъти седмично) се запазват и в лятното разписание за 2018 г., с което полетите, които ще изпълнява авиокомпанията оттам достигат четири. Очаква се превоз на 155 000 пасажера годишно.

В лятното разписание за 2018 г. ще има и два полета седмично от Брюксел Шарлероа до Варна, като се очаква по линията да летят около 34 000 пасажери.

Като цяло, Ryanair очаква да превозва около 2 млн. пасажера годишно от и до България.

Свързани теми

Предишна публикация
Провали се процедурата за доставка на пиросредства
Следваща публикация
Saab с остра позиция по развитието на българската изтребителна програма
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air е превозила 30 млн. пасажери за 12 месеца

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов пътнически рекорд в историята си. През последните 12 месеца авиокомпанията е превозила внушителните над 30 млн. пътници, след като операциите ѝ в Европа нараснаха с 24% в сравнение със същия период на миналата година.

Shell ще доставя гориво на летище София

Съвместна компания на Shell Overseas Holdings и Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries ще доставя авиационно гориво за летище София. Доставчик ще бъде Shell & MON Aviation Fuels Bulgaria, което е 100% дъщерно дружество на двете компании. Това съобщиха от компанията.

Wizz Air пуска линия Виена – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви днес, 9 януари 2018 г., нова база в Австрия и нов маршрут от Варна до Виена.

Меню