Ryanair открива база в Бургас

10 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

В Бургас ще бъде базиран един Boeing 737-800, а от и до летището ще се изпълняват полети по общо 10 маршрута до шест държави.

Два пъти седмично ще се лети до Братислава, Дюселдорф Везе, Франкфурт-Хан, Краков, Меминген, Милано Бергамо, Варшава Модлин, Рига и Тел Авив. А полетите до полския град Жешов ще бъдат веднъж седмично.

Ryanair очаква да превозят 250 000 пасажери годишно от и до Бургас.

От авиокомпанията обявиха още, че в лятното разписание за 2018 г. ще бъде добавена една нова дестинация от софийското летище – до кипърския град Пафос, до който ще се лети три пъти седмично. Общо от и до летище София ще се изпълняват полети по 22 дестинации. Очаква се догодина да бъдат превозени 1,6 млн. пасажера от и до софийското летище.

Трите нови линии, които бяха обявени в зимното разписание до летище Пловдив (Брюксел Шарлероа, Франкфурт-Хан и Милано Бергамо, по два пъти седмично) се запазват и в лятното разписание за 2018 г., с което полетите, които ще изпълнява авиокомпанията оттам достигат четири. Очаква се превоз на 155 000 пасажера годишно.

В лятното разписание за 2018 г. ще има и два полета седмично от Брюксел Шарлероа до Варна, като се очаква по линията да летят около 34 000 пасажери.

Като цяло, Ryanair очаква да превозва около 2 млн. пасажера годишно от и до България.

Свързани теми

Предишна публикация
Saab с остра позиция по развитието на българската изтребителна програма
Следваща публикация
Провали се процедурата за доставка на пиросредства
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пловдивският апелативен съд даде перона на летище Пловдив на частна фирма

Апелативният съд в Пловдив е отсъдил, че целият перон на летище Пловдив трябва да е в ръцете на частното дружество „Летище Пловдив” АД и е отхвърлил жалбата на държавата за това, че перона неправомерно е влязъл в частно владение. Това съобщава пловдивския сайт Trafficnews.

Ryanair се изправя пред вълна от стачки

Няколко отделни стачки на пилотския и кабинния състав ще затруднят работата на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в последния месец на годината. За сега не е известно дали това ще се отрази на превозите от и до България.

Разследват инцидент със сръбски ATR 72 над България

ATR 72-212A на Air Serbia e претърпял инцидент малко след излитането си от летище София на 26 ноември 2017 г. При инцидента се е откъснал панел от обшивката на машината. Няма пострадали, случаят се разследва.

Летище Пловдив с нов директор

Спас Шуманов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив. Той е назначен на поста на мястото на досегашния директор Христо Щерионов със заповед на министъра на транспорта Росен Желязков.

Меню