Ryanair открива база в Бургас

3 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

В Бургас ще бъде базиран един Boeing 737-800, а от и до летището ще се изпълняват полети по общо 10 маршрута до шест държави.

Два пъти седмично ще се лети до Братислава, Дюселдорф Везе, Франкфурт-Хан, Краков, Меминген, Милано Бергамо, Варшава Модлин, Рига и Тел Авив. А полетите до полския град Жешов ще бъдат веднъж седмично.

Ryanair очаква да превозят 250 000 пасажери годишно от и до Бургас.

От авиокомпанията обявиха още, че в лятното разписание за 2018 г. ще бъде добавена една нова дестинация от софийското летище – до кипърския град Пафос, до който ще се лети три пъти седмично. Общо от и до летище София ще се изпълняват полети по 22 дестинации. Очаква се догодина да бъдат превозени 1,6 млн. пасажера от и до софийското летище.

Трите нови линии, които бяха обявени в зимното разписание до летище Пловдив (Брюксел Шарлероа, Франкфурт-Хан и Милано Бергамо, по два пъти седмично) се запазват и в лятното разписание за 2018 г., с което полетите, които ще изпълнява авиокомпанията оттам достигат четири. Очаква се превоз на 155 000 пасажера годишно.

В лятното разписание за 2018 г. ще има и два полета седмично от Брюксел Шарлероа до Варна, като се очаква по линията да летят около 34 000 пасажери.

Като цяло, Ryanair очаква да превозва около 2 млн. пасажера годишно от и до България.

Свързани теми

Предишна публикация
Провали се процедурата за доставка на пиросредства
Следваща публикация
Saab с остра позиция по развитието на българската изтребителна програма
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството се засили да спасява БДЖ с концесия на летище София

Правителството ще ускори даването на концесия на летище София в опит да спаси БДЖ, която се намира във фактически фалит. Това стана ясно след правителственото заседание, което се проведе днес, 6 юни 2018 г.

Подписва се с втория, ако класираният на първо място не подпише за концесията на летище Пловдив

Ако по някаква причина класираният на първо място в процедурата за отдаване на концесия на пловдивското летище не успее да подпише договор, то това ще стане с класиралия се на второ място. Това са заявили от Министерство на транспорта за вестник „Стандарт”.

Пловдивският общински съвет официално поиска летището на града

Общинският съвет на Пловдив взе решение официално решение да поиска от държавата да получи собствеността върху летище Пловдив. Това решение бе взето днес, 2 август 2018 г., на заседание на общинския съвет.

Община Пловдив поиска летището на града

Изненадващо, община Пловдив изяви желание да придобие летището на града, което е разположено до село Крумово. Това трябва да стане чрез прехвърляне на 100% от акциите безвъзмездно. Това потвърди пред пловдивския информационен сайт TrafficNews.bg зам.-кметът по общинска икономика Розалин Петков.

Меню