Плевнелиев смята, че армията ще спечели от отлагането на изтребителната програма

15 прочитания

Бившият президент Росен Плевнелиев смята, че Българската армия може само да спечели от това, че парламента е върнал проекта за нов боен самолет. Това заявява той в интервю за вестник „24 часа” публикувано днес, 8 октомври 2017 г.

Плевнелиев се аргументира с поговорката „Три пъти мери, веднъж режи” и отбелязва, че било добре вместо голямото бързане на служебното правителство на президента Радев по странен за всички нас начин да се вземе решение, сега да се даде достатъчно време.

„Нека от това да се роди една процедура, която да е наистина премислена достатъчно добре, и да се даде шанс на всеки, за да спечели най-добрата оферта”, заявява Плевнелиев.

За отбелязване е, че Росен Плевнелиев бе върховен главнокомандващ практически през цялото време на изпълнението на задрасканата от Народното събрание процедура, но той не е изразявал публични забележки към нея.

От както приключи президентския си мандат Плевнелиев на няколко пъти открито се изказа в полза на покупката на F-16.

Плевнелиев потвърждава информацията, че е призован като свидетел по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев около поддръжката на изтребителите МиГ-29. Според бившия президент в това нямало нищо извънредно.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище София посрещна 5 милионния си пасажер
Следваща публикация
Димитър Стоянов: Инвестирането в старите руски самолети показва политическото клатушкане на България
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Плевнелиев се притеснява, че България ще избере Gripen, а не F-16

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017) изрази силно притеснение, че има шанс България да не избере F-16, а вместо него Gripen. Той се отдаде на близо 10 минутна тирада в подкрепа на американския изтребител и на няколко пъти атакува военната експертиза, като ненужна. Това Плевнелиев направи днес, 13 октомври 2018 г. в предаването „Брюскел 1“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

САЩ изпратиха обвързваща оферта за осем F-16 Block 70

Правителството на САЩ е изпратило обвързваща оферта и проектодоговор за покупката на осем многоцелеви изтребители F-16C/D Block 70. Това съобщи посолството на Съединените щати в България днес, 17 юни 2019 г.

Красимира Стоянова: Очакваме следващите стъпки на българското правителство

Вицепрезидентът за Централна и Източна Европа на Saab Красимира Стоянова разговаря с Красимир ГРОЗЕВ относно бъдещите ходове на компанията ѝ в България и за случващото се с Gripen в нашата част на Стария континент.

Меню