Плевнелиев смята, че армията ще спечели от отлагането на изтребителната програма

17 прочитания

Бившият президент Росен Плевнелиев смята, че Българската армия може само да спечели от това, че парламента е върнал проекта за нов боен самолет. Това заявява той в интервю за вестник „24 часа” публикувано днес, 8 октомври 2017 г.

Плевнелиев се аргументира с поговорката „Три пъти мери, веднъж режи” и отбелязва, че било добре вместо голямото бързане на служебното правителство на президента Радев по странен за всички нас начин да се вземе решение, сега да се даде достатъчно време.

„Нека от това да се роди една процедура, която да е наистина премислена достатъчно добре, и да се даде шанс на всеки, за да спечели най-добрата оферта”, заявява Плевнелиев.

За отбелязване е, че Росен Плевнелиев бе върховен главнокомандващ практически през цялото време на изпълнението на задрасканата от Народното събрание процедура, но той не е изразявал публични забележки към нея.

От както приключи президентския си мандат Плевнелиев на няколко пъти открито се изказа в полза на покупката на F-16.

Плевнелиев потвърждава информацията, че е призован като свидетел по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев около поддръжката на изтребителите МиГ-29. Според бившия президент в това нямало нищо извънредно.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище София посрещна 5 милионния си пасажер
Следваща публикация
Димитър Стоянов: Инвестирането в старите руски самолети показва политическото клатушкане на България
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Димитър Стоянов: Комисията „Gripen” следва да чуе още много неща, но явно не желае

Полковник (о.р.) Димитър Стоянов, главен секретар на президентството и бивш началник на щаба на ВВС, коментира в профила си в социалната мрежа Facebook изказванията от последните дни свързани с процеса на избор на нов изтребител. Стоянов бе и ръководител на проекта до напускането си на въоръжените сили през януари 2017 г.

Министър Каракачанов: Шансът да няма сделка за F-16 е 25%

Според министъра на отбраната Красимир Каракачанов винаги има шанс да не се стигне до споразумение със САЩ за изтребителите F-16, като шансът за това в момента бил максимум 25%. Това каза той днес, 6 юни 2019 г., пред репортери.

Меню