Wizz Air стартира ежедневни полети София – Атина

105 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов маршрут от България. С ежедневни полети, стартиращи на 25 март 2018 г., най-новата линия на Wizz Air ще свърже София със столицата на Гърция, Атина.

Местата за този полет са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на авиокомпанията на цени от 19,99 лв., което включва безплатен ръчен багаж с максимални размери до 55x40x23 cm.

Wizz Air ще бъде четвъртата авиокомпания, която ще лети по маршрута София – Атина. Другите три са Aegean Airlines, Ryanair и България ер.

Wizz Air започна да оперира от България през септември 2005 г. Авиокомпанията в момента е пазарен лидер в България и е превозила над 10 милиона пътници от и до трите български летища: София, Варна и Бургас.

Днес Wizz Air има осем самолета в България, седем в София (като се очаква от догодина да се добави още една машина, което ще увеличи допълнително мрежата на компанията) и един на летище Варна, и екипаж от 300 служители, ориентирани към клиента. През първите девет месеца на 2017 г. над 1,8 млн. пътници са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 41% повече в сравнение със същия период на миналата година. След анонсирането на най-новия си маршрут до Атина, Wizz Air вече предлага 42 дестинации от трите български летища.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов ще търси и оферти за новопроизведени изтребители от САЩ и Италия
Следваща публикация
Генерал Стойков: Имам усещането, че много хора работят за приземяването на ВВС
105 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 24

От контрабандни полети на малка височина през българо-турската граница, през статистиката за 2022 г. и…

БСП иска спиране на концесията на летище София

Депутатите на БСП поискаха спиране на концесията на летище София и обявяване на точните условията по нея. Това стана днес, 28 юни 2018 г., в Народното събрание. Правителствената позиция бе защитена по-късно от транспортния министър Ивайло Московски.

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

Меню