Wizz Air стартира ежедневни полети София – Атина

104 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов маршрут от България. С ежедневни полети, стартиращи на 25 март 2018 г., най-новата линия на Wizz Air ще свърже София със столицата на Гърция, Атина.

Местата за този полет са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на авиокомпанията на цени от 19,99 лв., което включва безплатен ръчен багаж с максимални размери до 55x40x23 cm.

Wizz Air ще бъде четвъртата авиокомпания, която ще лети по маршрута София – Атина. Другите три са Aegean Airlines, Ryanair и България ер.

Wizz Air започна да оперира от България през септември 2005 г. Авиокомпанията в момента е пазарен лидер в България и е превозила над 10 милиона пътници от и до трите български летища: София, Варна и Бургас.

Днес Wizz Air има осем самолета в България, седем в София (като се очаква от догодина да се добави още една машина, което ще увеличи допълнително мрежата на компанията) и един на летище Варна, и екипаж от 300 служители, ориентирани към клиента. През първите девет месеца на 2017 г. над 1,8 млн. пътници са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 41% повече в сравнение със същия период на миналата година. След анонсирането на най-новия си маршрут до Атина, Wizz Air вече предлага 42 дестинации от трите български летища.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов ще търси и оферти за новопроизведени изтребители от САЩ и Италия
Следваща публикация
Генерал Стойков: Имам усещането, че много хора работят за приземяването на ВВС
104 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

Правителството предлага нови такси на летище София

Министерски съвет взе решение за леко намаляване на летищните такси на софийското летище, уеднаквяване на таксите при вътрешни и международни полети, увеличава отстъпките за количеството превозени пасажери, но и запазва еднаквите такси между стария и новия терминал. Това решение бе взето на заседанието на Министерски съвет от днес, 13 декември 2017 г.

Участва ли турска фирма в процедурата за концесиониране на летище София?

Участва или не турска фирма в процедурата по концесиониране на софийското летище и дали тази фирма е вече предопределена за победител. Тази полемика се разгоря днес, 10 май 2019 г., след като вчера бяха отворени офертите на участничките в процеса.

Летище София посреща 6-милионния си пътник

Днес, 30 ноември 2017 г., летище София посрещна своя пасажер номер 6 000 000. С това столичното летище достигна исторически висини в трафика си и по всичко личи, че преминалите през аеропорта до края на годината ще приближат 6,5 млн.

Меню