Wizz Air намалява безплатния ръчен багаж

3 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air намалява обема на безплатния ръчен багаж. Промените влизат в сила от 1 ноември 2018 г.

Според новите правила на авиокомпанията, пасажерите ще имат право да носят със себе си само един брой ръчен багаж, който не трябва да надхвърля размерите 40 х 30 х 20 cm. Което е еквивалентно на дамска чанта или малка раница.

До сега пътниците можеха да взимат със себе си един ръчен багаж с размер от 55 х 40 х 23 cm. По новите правила, пасажерите трябва да платят WIZZ Priority, за да качат в кабината такъв багаж. Средната му цена е €5. Освен това те ще получат право на втори ръчен багаж с размери от 40 х 30 х 20 cm.

От компанията въвеждат нов размер за чекирания багаж – 10 kg. Неговата цена ще започва от €7.

Wizz Air оправдават решението си с факта, че през миналата година 10 000 полета са закъснели, заради бавното качване на пасажери с ръчен багаж. Според авиокомпанията, все повече пасажери пътуват с чекиран багаж или пътуват на екскурзия от под три дни, което им дава възможност да носят по-малко багаж.

В края на август от Ryanair обявиха също, че практически спират безплатния ръчен багаж.

Свързани теми

Предишна публикация
Primera Air фалира
Следваща публикация
Китайската амфибия AG600 започна полети от вода
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша

Хиляди пътници остана блокирани на редица летища в Европа между 10 и 12 август 2018 г. заради стачката на пилотите на една от най-популярните през последните години нискотарифни авиокомпании – ирландската Ryanair, която е и най-големият авиопревозвач в Европа.

5 прочитания

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София. От 25 март до 27 март 2018 г., някои от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, ще се присъединят към мрежата WIZZ.

4 прочитания

Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават

На фона на опасността от разширяващи се стачки за Ryanair, изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри заяви, че е готов да премества работни места, ако финансовите показатели на нискотарифната авиокомпания се влошат.

3 прочитания

Wizz Air базира втори самолет във Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска шест нови маршрута от Варна и разширява базата си там с втори самолет от юли 2019 г. Това съобщиха от авиокомпанията днес, 12 декември 2018 г.

3 прочитания

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

7 прочитания

Primera Air фалира

Малкият скандинавски оператор Primera Air прекратява операциите си в полунощ на 2 октомври 2018 г., след като не успя да осигури финанси за поддръжката на своя флот. Това съобщава Flightglobal.

5 прочитания
Меню