Wizz Air намалява безплатния ръчен багаж

10 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air намалява обема на безплатния ръчен багаж. Промените влизат в сила от 1 ноември 2018 г.

Според новите правила на авиокомпанията, пасажерите ще имат право да носят със себе си само един брой ръчен багаж, който не трябва да надхвърля размерите 40 х 30 х 20 cm. Което е еквивалентно на дамска чанта или малка раница.

До сега пътниците можеха да взимат със себе си един ръчен багаж с размер от 55 х 40 х 23 cm. По новите правила, пасажерите трябва да платят WIZZ Priority, за да качат в кабината такъв багаж. Средната му цена е €5. Освен това те ще получат право на втори ръчен багаж с размери от 40 х 30 х 20 cm.

От компанията въвеждат нов размер за чекирания багаж – 10 kg. Неговата цена ще започва от €7.

Wizz Air оправдават решението си с факта, че през миналата година 10 000 полета са закъснели, заради бавното качване на пасажери с ръчен багаж. Според авиокомпанията, все повече пасажери пътуват с чекиран багаж или пътуват на екскурзия от под три дни, което им дава възможност да носят по-малко багаж.

В края на август от Ryanair обявиха също, че практически спират безплатния ръчен багаж.

Свързани теми

Предишна публикация
Япония отива към строежа на изцяло нов изтребител
Следваща публикация
Шефът на Пентагона поиска процента боеготова бойна техника във ВВС и ВМС да достигне 80
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София. От 25 март до 27 март 2018 г., някои от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, ще се присъединят към мрежата WIZZ.

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

AirAsia преговаря за A321XLR

Малайзийската нискотарифна авиокомпания AirAsia води преговори с Airbus за покупка на новата версия на A321neo с още по-голяма далечина на полета, която в момента е известна, като A321XLR. Това съобщава Reuters, позовавайки е на собствени източници.

JetBlue поръчва A220

Само ден, след като Airbus ребрандира семейството CSeries на A220, американската нискотарифна авиокомпания JetBlue обяви, че поръчва 60 броя от машината.

Boeing 737 катастрофира в Индонезия

Пътнически самолет Boeing 737 Max 8 катастрофира малко след излитане от индонезийската столица Джакарта. Това стана днес, 29 октомври 2018 г. Няма оцелели сред намиращите се 189 души на борда му.

Ryanair отлага получаването на първите 737 Max

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че отлага доставката на първите пет Boeing 737 Max за края на тази година. Причината за това е, че в момента типът е спрян от полети и доставки не се извършват.

Меню