Wizz Air намалява безплатния ръчен багаж

7 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air намалява обема на безплатния ръчен багаж. Промените влизат в сила от 1 ноември 2018 г.

Според новите правила на авиокомпанията, пасажерите ще имат право да носят със себе си само един брой ръчен багаж, който не трябва да надхвърля размерите 40 х 30 х 20 cm. Което е еквивалентно на дамска чанта или малка раница.

До сега пътниците можеха да взимат със себе си един ръчен багаж с размер от 55 х 40 х 23 cm. По новите правила, пасажерите трябва да платят WIZZ Priority, за да качат в кабината такъв багаж. Средната му цена е €5. Освен това те ще получат право на втори ръчен багаж с размери от 40 х 30 х 20 cm.

От компанията въвеждат нов размер за чекирания багаж – 10 kg. Неговата цена ще започва от €7.

Wizz Air оправдават решението си с факта, че през миналата година 10 000 полета са закъснели, заради бавното качване на пасажери с ръчен багаж. Според авиокомпанията, все повече пасажери пътуват с чекиран багаж или пътуват на екскурзия от под три дни, което им дава възможност да носят по-малко багаж.

В края на август от Ryanair обявиха също, че практически спират безплатния ръчен багаж.

Свързани теми

Предишна публикация
Япония отива към строежа на изцяло нов изтребител
Следваща публикация
Шефът на Пентагона поиска процента боеготова бойна техника във ВВС и ВМС да достигне 80
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lion Air обмисля да се откаже от поръчката за Boeing 737 Max

Индонезийската нискотарифна авиокомпания Lion Air преглежда поръчките си за модела 737 Max и не изключва да се откаже от тях. Причината се корени в изводите от катастрофата от края на октомври и реакциите на производителя Boeing. Това съобщава Reuters.

Boeing 737 катастрофира в Индонезия

Пътнически самолет Boeing 737 Max 8 катастрофира малко след излитане от индонезийската столица Джакарта. Това стана днес, 29 октомври 2018 г. Няма оцелели сред намиращите се 189 души на борда му.

Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша

Хиляди пътници остана блокирани на редица летища в Европа между 10 и 12 август 2018 г. заради стачката на пилотите на една от най-популярните през последните години нискотарифни авиокомпании – ирландската Ryanair, която е и най-големият авиопревозвач в Европа.

AirAsia преговаря за A321XLR

Малайзийската нискотарифна авиокомпания AirAsia води преговори с Airbus за покупка на новата версия на A321neo с още по-голяма далечина на полета, която в момента е известна, като A321XLR. Това съобщава Reuters, позовавайки е на собствени източници.

Летище София посреща 6-милионния си пътник

Днес, 30 ноември 2017 г., летище София посрещна своя пасажер номер 6 000 000. С това столичното летище достигна исторически висини в трафика си и по всичко личи, че преминалите през аеропорта до края на годината ще приближат 6,5 млн.

Катастрофиралия 737 е имал технически проблеми при предпоследния си полет

Катастрофиралият вчера, 29 октомври 2018 г., пътнически самолет Boeing 737 Max 8 е имал технически проблеми при предпоследния си полет, включително и ненадеждни показатели на скоростта. Това са съобщили от разследващите индонезийски органи, цитирани от Reuters.

Меню