Wizz Air намалява безплатния ръчен багаж

7 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air намалява обема на безплатния ръчен багаж. Промените влизат в сила от 1 ноември 2018 г.

Според новите правила на авиокомпанията, пасажерите ще имат право да носят със себе си само един брой ръчен багаж, който не трябва да надхвърля размерите 40 х 30 х 20 cm. Което е еквивалентно на дамска чанта или малка раница.

До сега пътниците можеха да взимат със себе си един ръчен багаж с размер от 55 х 40 х 23 cm. По новите правила, пасажерите трябва да платят WIZZ Priority, за да качат в кабината такъв багаж. Средната му цена е €5. Освен това те ще получат право на втори ръчен багаж с размери от 40 х 30 х 20 cm.

От компанията въвеждат нов размер за чекирания багаж – 10 kg. Неговата цена ще започва от €7.

Wizz Air оправдават решението си с факта, че през миналата година 10 000 полета са закъснели, заради бавното качване на пасажери с ръчен багаж. Според авиокомпанията, все повече пасажери пътуват с чекиран багаж или пътуват на екскурзия от под три дни, което им дава възможност да носят по-малко багаж.

В края на август от Ryanair обявиха също, че практически спират безплатния ръчен багаж.

Свързани теми

Предишна публикация
Япония отива към строежа на изцяло нов изтребител
Следваща публикация
Шефът на Пентагона поиска процента боеготова бойна техника във ВВС и ВМС да достигне 80
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофиралия 737 е имал технически проблеми при предпоследния си полет

Катастрофиралият вчера, 29 октомври 2018 г., пътнически самолет Boeing 737 Max 8 е имал технически проблеми при предпоследния си полет, включително и ненадеждни показатели на скоростта. Това са съобщили от разследващите индонезийски органи, цитирани от Reuters.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша

Хиляди пътници остана блокирани на редица летища в Европа между 10 и 12 август 2018 г. заради стачката на пилотите на една от най-популярните през последните години нискотарифни авиокомпании – ирландската Ryanair, която е и най-големият авиопревозвач в Европа.

Wizz Air обяви, че печалбата ѝ е скочила с 22%

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви, че нетната ѝ печалба се е повишила до €275 млн., което е скок с 22% в сравнение с показанията за предишната финансова година. Това съобщава Reuters.

Мега поръчка за Airbus

Частният инвестиционен фонд Indigo Partners подписа меморандум за разбирателство с Airbus за покупка на 430 самолета от семейството A320neo. Това бе обявено в последния ден на авиоизложението в Дубай.

Wow Air спря полетите си

Исландската нискотарифна авиокомпания Wow Air спря полетите си считано от днес, 28 март 2019 г. Според превозвачът, това е временно и полетите ще се възстановят след като бъде набран капитал от неназована група от външни инвеститори.

Меню