Wizz Air намалява безплатния ръчен багаж

4 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air намалява обема на безплатния ръчен багаж. Промените влизат в сила от 1 ноември 2018 г.

Според новите правила на авиокомпанията, пасажерите ще имат право да носят със себе си само един брой ръчен багаж, който не трябва да надхвърля размерите 40 х 30 х 20 cm. Което е еквивалентно на дамска чанта или малка раница.

До сега пътниците можеха да взимат със себе си един ръчен багаж с размер от 55 х 40 х 23 cm. По новите правила, пасажерите трябва да платят WIZZ Priority, за да качат в кабината такъв багаж. Средната му цена е €5. Освен това те ще получат право на втори ръчен багаж с размери от 40 х 30 х 20 cm.

От компанията въвеждат нов размер за чекирания багаж – 10 kg. Неговата цена ще започва от €7.

Wizz Air оправдават решението си с факта, че през миналата година 10 000 полета са закъснели, заради бавното качване на пасажери с ръчен багаж. Според авиокомпанията, все повече пасажери пътуват с чекиран багаж или пътуват на екскурзия от под три дни, което им дава възможност да носят по-малко багаж.

В края на август от Ryanair обявиха също, че практически спират безплатния ръчен багаж.

Свързани теми

Предишна публикация
Primera Air фалира
Следваща публикация
Китайската амфибия AG600 започна полети от вода
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

VietJet Air поръча 50 броя A321neo

Виетнамската нискотарифна авиокомпания VietJet Air поръча 50 броя Airbus A321neo. Меморандум за разбирателство по тази сделка бе подписан през юли по време на авиоизложението във Фарнбъроу.

Ryanair отчете рекордна печалба, но има песимистични очаквания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair отчете рекордна печалба за изминалата финансова година, но заяви, че има очаквания за спад в печалбата, поради покачващи се разходи за гориво и персонал. Това съобщава Reuters.

Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават

На фона на опасността от разширяващи се стачки за Ryanair, изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри заяви, че е готов да премества работни места, ако финансовите показатели на нискотарифната авиокомпания се влошат.

Primera Air фалира

Малкият скандинавски оператор Primera Air прекратява операциите си в полунощ на 2 октомври 2018 г., след като не успя да осигури финанси за поддръжката на своя флот. Това съобщава Flightglobal.

Air Baltic подписа за още 30 CS300

Литовската авиокомпания Air Baltic подписа договор за още 30 броя Bombardier CSeries и си запази опции за още 30 машини от същия тип.

Меню