Bombardier обяви, че има нов клиент за CSeries

8 прочитания

Канадският самолетостроител Bombardier обяви, че е постигнал споразумение за продажба на голямо количество CSeries на неназован европейски клиент. Това съобщи компанията, цитирана от Flightglobal.

С неназованата европейска авиокомпания е било подписано писмо за разбирателство за покупката на 31 броя CSeries и за запазване на опции за други 30 машини от същия тип. Каталожната стойност на сделката ще бъде $4,8 млрд. Финализиране на договора се очаква до края на годината.

Bombardier очаква да достави 20 – 22 броя Cseries на клиентите си през 2017 г., като това е под желаното количество, поради забавянията на доставките на редукторните реактивни двигатели Pratt & Whitney PW1500G. До момента са доставени 12 самолета, като в последното тримесечие на годината доставките трябва да са за осем до 10 машини.

По първоначални планове, през 2017 г. Bombardier трябваше да достави 30 броя CSeries.

Преди две седмици стана ясно, че Bombardier ще продаде 50,01% от програмата Cseries на европейския самолетостроител Airbus. Сделката ще бъде приключена след средата на 2018 г. След това канадската компания ще държи 31% от проекта, а правителството на канадската провинция Квебек – 19%.

Производство на пътнически самолети на Bombardier трупа загуби от доста години. Загубите в третото тримесечие на 2017 г. са за $95 млн. Производството на бизнесджетове, обаче остава печелившо.

Свързани теми

Предишна публикация
Emirates получи 100-ния си A380
Следваща публикация
Унгария разпродава своите МиГ-29
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Baltic подписа за още 30 CS300

Литовската авиокомпания Air Baltic подписа договор за още 30 броя Bombardier CSeries и си запази опции за още 30 машини от същия тип.

Mitsubishi се споразумя за покупката на CRJ

Канадската компания Bombardier съобщи днес, 25 юни 2019 г., че се е споразумяла с японците от Mitsubishi Heavy Industries за покупката на семейството регионални джетове CRJ. Това съобщава Reuters.

Bombardier продава модела Dash 8

Канадският самолетостроител Bombardier заяви, че продава модела Dash 8 на Longview Aviation Capital Corporation за $300 млн., с което компанията ще напусне бизнеса с производството на турбовитлови регионални самолети.

Авиокаст: Епизод 26

От не особено успешният първи тестов старт на SpaceX Starship, през официалното потвърждение на новината…
Меню