Bombardier обяви, че има нов клиент за CSeries

8 прочитания

Канадският самолетостроител Bombardier обяви, че е постигнал споразумение за продажба на голямо количество CSeries на неназован европейски клиент. Това съобщи компанията, цитирана от Flightglobal.

С неназованата европейска авиокомпания е било подписано писмо за разбирателство за покупката на 31 броя CSeries и за запазване на опции за други 30 машини от същия тип. Каталожната стойност на сделката ще бъде $4,8 млрд. Финализиране на договора се очаква до края на годината.

Bombardier очаква да достави 20 – 22 броя Cseries на клиентите си през 2017 г., като това е под желаното количество, поради забавянията на доставките на редукторните реактивни двигатели Pratt & Whitney PW1500G. До момента са доставени 12 самолета, като в последното тримесечие на годината доставките трябва да са за осем до 10 машини.

По първоначални планове, през 2017 г. Bombardier трябваше да достави 30 броя CSeries.

Преди две седмици стана ясно, че Bombardier ще продаде 50,01% от програмата Cseries на европейския самолетостроител Airbus. Сделката ще бъде приключена след средата на 2018 г. След това канадската компания ще държи 31% от проекта, а правителството на канадската провинция Квебек – 19%.

Производство на пътнически самолети на Bombardier трупа загуби от доста години. Загубите в третото тримесечие на 2017 г. са за $95 млн. Производството на бизнесджетове, обаче остава печелившо.

Свързани теми

Предишна публикация
Emirates получи 100-ния си A380
Следваща публикация
Унгария разпродава своите МиГ-29
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus получи 120 поръчки за A220

Европейският самолетостроител Airbus е получил общо 120 твърди поръчки за двудвигателния тяснофюзелажен лайнер A220. Това обяви компанията непосредствено след Нова година, като сделките са били финализирани в края на декември 2018 г.

Airbus купува мажоритарен дял в програмата CSeries

Airbus ще купи мажоритарен дял в програмата CSeries и ще отвори втора линия за крайно сглобяване на моделите CS100 и CS300 в Мобил, Алабама, която ще обслужва клиенти в САЩ. Това стана ясно от съобщение на Airbus и Bombardier.

Mitsubishi се споразумя за покупката на CRJ

Канадската компания Bombardier съобщи днес, 25 юни 2019 г., че се е споразумяла с японците от Mitsubishi Heavy Industries за покупката на семейството регионални джетове CRJ. Това съобщава Reuters.

Държавният департамент на САЩ разреши експорта на Super Hornet за Канада

Държавният департамент на САЩ разреши експорта на 18 многоцелеви изтребителя Boeing F/A-18E/F Super Hornet за Канада. Ориентировъчната стойност на сделката е $5,23 млрд., но тя е все по-малко вероятно да се реализира, след търговските спорове между Boeing и канадския самолетостроител Bombardier.

Меню