Bombardier обяви, че има нов клиент за CSeries

7 прочитания

Канадският самолетостроител Bombardier обяви, че е постигнал споразумение за продажба на голямо количество CSeries на неназован европейски клиент. Това съобщи компанията, цитирана от Flightglobal.

С неназованата европейска авиокомпания е било подписано писмо за разбирателство за покупката на 31 броя CSeries и за запазване на опции за други 30 машини от същия тип. Каталожната стойност на сделката ще бъде $4,8 млрд. Финализиране на договора се очаква до края на годината.

Bombardier очаква да достави 20 – 22 броя Cseries на клиентите си през 2017 г., като това е под желаното количество, поради забавянията на доставките на редукторните реактивни двигатели Pratt & Whitney PW1500G. До момента са доставени 12 самолета, като в последното тримесечие на годината доставките трябва да са за осем до 10 машини.

По първоначални планове, през 2017 г. Bombardier трябваше да достави 30 броя CSeries.

Преди две седмици стана ясно, че Bombardier ще продаде 50,01% от програмата Cseries на европейския самолетостроител Airbus. Сделката ще бъде приключена след средата на 2018 г. След това канадската компания ще държи 31% от проекта, а правителството на канадската провинция Квебек – 19%.

Производство на пътнически самолети на Bombardier трупа загуби от доста години. Загубите в третото тримесечие на 2017 г. са за $95 млн. Производството на бизнесджетове, обаче остава печелившо.

Свързани теми

Предишна публикация
Emirates получи 100-ния си A380
Следваща публикация
Унгария разпродава своите МиГ-29
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus получи 120 поръчки за A220

Европейският самолетостроител Airbus е получил общо 120 твърди поръчки за двудвигателния тяснофюзелажен лайнер A220. Това обяви компанията непосредствено след Нова година, като сделките са били финализирани в края на декември 2018 г.

619 заявки във втория ден на Фарнбъроу

С 619 заявки за пътнически самолети приключва втория ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. Така изложението продължава да бъде изключително силно, от към събрани заявки.

САЩ може да наложат 220% мито върху CSeries

Комисията по международна търговия на САЩ е предложила да се налага 220% наказателно мито върху всички пътнически самолети Bombardier CSeries, които се внасят в САЩ. Решението идва след жалба от страна на Boeing.

САЩ няма да налагат наказателно мито срещу CSeries

Комисията по международна търговия на САЩ отказа да налага наказателно мито срещу внасяните в страната пътнически самолети Bombardier CSeries и отхвърли жалбата на американският самолетостроител Bombardier.

Airbus купува мажоритарен дял в програмата CSeries

Airbus ще купи мажоритарен дял в програмата CSeries и ще отвори втора линия за крайно сглобяване на моделите CS100 и CS300 в Мобил, Алабама, която ще обслужва клиенти в САЩ. Това стана ясно от съобщение на Airbus и Bombardier.

Меню