JetBlue поръчва A220

27 прочитания

Само ден, след като Airbus ребрандира семейството CSeries на A220, американската нискотарифна авиокомпания JetBlue обяви, че поръчва 60 броя от машината.

Поръчката е за 60 самолета A220-300 (до вчера CS300), като машините ще се доставят след 2020 г. Авиокомпанията, базирана в Ню Йорк, си запазва и опцията за още 60 машини от същия тип за доставка след 2025 г. Поръчката ще се изпълнява на втората производствена линия за A220, която ще се намира в Мобил, Алабама.

JetBlue проучва повече от година възможностите за замяна на флота си от Embraer E190. Изборът на A220-300 е удар по бразилския самолетостроител, който се надяваше да пласира своя модел E195-E2.

От авиокомпанията заявяват, че далечината на полет и капацитета на A220 дават много голяма гъвкавост за разширение на мрежата и осигурява бъдещ растеж. Посочва се, че ако има нужда, част от поръчките могат да се прехвърлят за по-малкия модел A220-100.

JetBlue освен това конвертира своя поръчка за 25 броя A320neo в по-големия модел A321neo.

Нискотарифната авиокомпания JetBlue е шестият по големина превозвач в САЩ, като в момента оперира с флот от 247 пътнически самолети.

Свързани теми

Предишна публикация
Leonardo се опитва да пласира AW249 в Полша
Следваща публикация
Словакия избра F-16V
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова доза проблеми с двигателя PW1100G на A320neo

Airbus спря доставките на самолети от семейството A320neo задвижвани с двигатели Pratt & Whitney PW1100G, след като бе обявено, че технически недостатъци в него водят до голям брой откази в полет.

Франция и Германия подписаха първите договори за разработка на изтребител от следващо поколение

Правителствата на Франция и Германия подписаха договори с Airbus, Dassault, Safran Aircraft Engines и MTU Aero Engines за старт на разработката на изтребителя и безпилотните системи от следващо поколение, известни като програмата Future Air Combat System (FCAS). Това стана днес, 7 февруари 2019 г.

Wizz Air спира полетите по шест дестинации от София

Унгapcĸaтa ниcĸoтapифнa aвиoĸoмпaния Wіzz Аіr нaмaлявa дecтинaциите, ĸoитo oбcлyжвa oт Бългapия, ĸaтo щe бъдaт cпpeни пoлeтитe дo шecт дecтинaции oт Coфия и двe oт Bapнa. Toвa cтaвa яcнo oт oтгoвop нa ĸoмпaниятa нa зaпитвaнe нa mоnеу.bg .

Dassault и Airbus в съперничество за това, кой ще бъде лидер в разработката на новия европейски изтребител

Европейските самолетостроителни компании Airbus и Dassault вече започват да си съперничат за това, коя от тях ще поеме водещата роля в проекта за създаване на европейски изтребител от следващо поколение. Това съобщава Reuters.

Меню