C-27J превози хуманитарна помощ за Албания

21 прочитания

Български военно-транспортен самолет C-27J Spartan доставя хуманитарна помощ за пострадалите от катастрофалните наводнения в Албания. Самолетът ще извърши общо два полета, като първия стана факт днес, 6 декември 2017 г.

Полетите се извършват в изпълнение на утвърдена от началника на отбраната заявка за използване на военно-транспортен самолет. България дарява общо осем тона помощи, които се състоят от палатки, одеала, чаршафи, матраци, комплекти за първа помощ, храни и други вещи от първа необходимост.

Полетите са по маршрут летище София – Тирана и обратно. Вторият полет ще се извърши утре, 7 декември 2017 г.

Полетите се изпълнят в съответствие с нормативната уредба, при строго спазване на мерките за безопасност и изискванията на документите, регламентиращи летателната дейност с военни въздухоплавателни средства от въоръжените сили на Република България, съобщават от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Президентът Радев летя на изтребител Rafale
Следваща публикация
Правителството тръгна на извънсъдебно споразумение по договора с Airbus Helicopters
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първият сблъсък

На 1 август 1943 г. Военновъздушните сили на България, тогава известни, като Въздушните на Негово Величество войски или ВНВВ, за първи път влизат в пряк въздушен бой срещу многоброен и мотивиран противник, летящ на модерни бойни самолети. Какво се случва над България в онзи горещ неделен ден?

Откриха отново Авиационната библиотека

Днес, 1 ноември 2019 г., се проведе тържественото откриване на обновената Авиационната библиотека на ВВС. Това съобщават от Военновъздушните сили.

Меню