C-27J превози хуманитарна помощ за Албания

22 прочитания

Български военно-транспортен самолет C-27J Spartan доставя хуманитарна помощ за пострадалите от катастрофалните наводнения в Албания. Самолетът ще извърши общо два полета, като първия стана факт днес, 6 декември 2017 г.

Полетите се извършват в изпълнение на утвърдена от началника на отбраната заявка за използване на военно-транспортен самолет. България дарява общо осем тона помощи, които се състоят от палатки, одеала, чаршафи, матраци, комплекти за първа помощ, храни и други вещи от първа необходимост.

Полетите са по маршрут летище София – Тирана и обратно. Вторият полет ще се извърши утре, 7 декември 2017 г.

Полетите се изпълнят в съответствие с нормативната уредба, при строго спазване на мерките за безопасност и изискванията на документите, регламентиращи летателната дейност с военни въздухоплавателни средства от въоръжените сили на Република България, съобщават от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Президентът Радев летя на изтребител Rafale
Следваща публикация
Правителството тръгна на извънсъдебно споразумение по договора с Airbus Helicopters
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофата с Ми-17 породи политически престрелки

Вчерашната катастрофа с военен вертолет Ми-17, при която загинаха двама пилоти, очаквано породи политически престрелки и коментари, но от тях е трудно да се очаква нещо конструктивно за измъченото състояние на въоръжените ни сили.

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

Меню