Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

8 прочитания

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

От компанията обясняват, че заетостта на полетите до тези маршрути не е отговорила на очакванията и в резултат софийската мрежа е трябвало да бъде оптимизирана.

Допълнителният капацитет ще бъде разпределен по други маршрути през следващите месеци.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани и им е предоставена възможност да изберат алтернативен полет от графика на компанията, да им бъде възстановена изцяло платената сума или да получат 120% от първоначално платената тарифа в своя акаунт, които да използват за бъдещи резервации.

Единствената дестинация за пътуващите с Wizz Air до Великобритания след 6 ноември остава летище Лутън Лондон.

От компанията посочват, че от март следващата година превозвачът планира пускането на три нови маршрута от София до Лисабон, Ница и Малага. Предвижда се и увеличаване на честотата на осем популярни съществуващи услуги.

Свързани теми

Предишна публикация
Димитър Стоянов изрази несъгласие с твърденията на Цветанов
Следваща публикация
Цветанов отново атакува президента за новия изтребител
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Летище София отива на концесия през 2018 г.

Процедурата за отдаване на концесия на софийското летище ще бъде подновена през следващата година. Това се разбира от думите на министъра на транспорта Ивайло Московски след заседанието на Министерски съвет днес, 30 октомври 2017 г.

Правителството се засили да спасява БДЖ с концесия на летище София

Правителството ще ускори даването на концесия на летище София в опит да спаси БДЖ, която се намира във фактически фалит. Това стана ясно след правителственото заседание, което се проведе днес, 6 юни 2018 г.

Меню