МиГ-29К аварира в Индия

45 прочитания

Палубен изтребител МиГ-29К е аварирал при излитане от авиобазата Ганза, край индийския град Гоа. Машината е от състава на индийските ВВС, а пилотът се е катапултирал успешно.

За сега не са известни много подробности за инцидента. Пилотът е бил сравнително млад и в момента е преминавал курс за приучаване на машината. Поради неизвестни причини машината не е излетяла, а вместо това е излязла от пистата. От разпространените снимки се вижда, че е избухнал и пожар.

През 2004 и 2010 г. Индия поръчва 45 броя МиГ-29К/КУБ (Изделия 9-41/9-47). Доставката на машините е осъществена между 2009 и 2016 г. Те оборудват две ескадрили от състава на индийските ВМС, които имат наземна авиобаза в Ганза. До сега не е имало други инциденти с типа в Индия.

В Русия при инциденти са загубени два прототипа МиГ-29КУБ (през 2011 и 2014 г.), както и един сериен МиГ-29КР, който се разби в Средиземно море през ноември 2016 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing няма намерение да придобива Embraer
Следваща публикация
EASA сертифицира AW109 Trekker
45 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Омагьосаният кръг

Има една мъдрост без ясен автор, която гласи – „Каквото и да ти разправят, знай…

Отлични стрелби за българските МиГ-29 на Шабла

Днес, 13 юни 2019 г., бе третият ден от участието на екипажите на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево в стрелбите на зенитен полигон „Шабла”, които се провеждат в периода 11-14 юни. Това съобщиха от авиобазата.

Японски F-35A изчезна над Тихия океан

Изтребител F-35A от състава на японските ВВС изчезна над Тихия океан по време на тренировъчна задача. Стартирана е операция по търсене и спасяване. Това стана днес, 9 април 2019 г.

„Комисията „Gripen” препоръча фактическия рестарт на изтребителната програма

Очаквано временната парламентарна комисия за проучване на изпълнението на процедурата по избор на нов боен самолет (т.нар. „Комисия „Gripen”) излезе днес, 20 септември 2017 г., с окончателен доклад за своята дейност и препоръча фактическия рестарт на процедурата за покупка на нов изтребител.

Меню