Boeing няма намерение да придобива Embraer

9 прочитания

Американският самолетостроител Boeing по-скоро няма намерение да придобива бразилската компания Embraer. Това съобщава бразилският вестник Valor Economico, цитиран от Reuters.

Разговорите между двете компании продължават в пълна сила, като все още се обсъждат различни въпроси, но за сега основният фокус е върху съвместни проекти на джойнт венчър основа, като Boeing няма да цели да контролира бразилската компания.

Подобно споразумение ще се хареса на бразилското правителство, което държи „златна акция” в компанията и вече ясно заяви, че ще блокира всякакви решения, които ще поставят Embraer под чужд контрол.

Източници на Reuters обаче заявяват, че джойнт венчър подхода към евентуални нови проекти няма да удовлетворят интересите на Boeing, които искат да контролират част от портфолиото на Embraer, най-вече производството на регионални пътнически самолети.

Все пак Boeing имал и интерес към военните програми на Embraer, както и към линията от бизнесджетове.

Boeing и Embraer са отказали всякакви коментари за Reuters.

На 21 декември 2017 г. двете компании признаха, че водят разговори за евентуална комбинация на способностите им, което допълнително да консолидира производството на пътнически самолети.

Разговорите се смятат за опит на Boeing да разшири портфолиото си с включване в него на регионалните джетове от семейството E-Jet, които имат капацитет от 70 до 130 места. Това от своя страна е отговор на придобиването от страна на Airbus на контролния пакет акции в проекта CSeries.

Свързани теми

Предишна публикация
Два милиона часа за AW139
Следваща публикация
МиГ-29К аварира в Индия
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

F-15EX изпълни първи полет

Многоцелевият изтребител Boeing F-15EX изпълни своя първи полет вчера, 2 февруари 2021 г. Очаква се…

Стартира производството на T-7A

Американският самолетостроител Boeing стартира производството на предсерийните учебно-тренировъчни самолети T-7A Red Hawk. Това съобщиха от…

Авиокаст: Епизод 17

Продължаваме с темата за полетите София – Скопие и какво въобще се случва с оператора…

Индия получи първия си AH-64

Индия официално получи своя първи щурмови вертолет AH-64E Apache Guardian. Церемонията за това стана на 10 май 2019 г. в Меса, Аризона, където се намира вертолетния завод на компанията производител Boeing.

Boeing и Embraer правят джойнтвенчър за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer постигнаха споразумение за създаване на джойнтвенчър, който ще поеме производството на пътнически самолети на бразилската компания. В новото обединение Boeing ще има контролен пакет.

Меню