Възобновяват търсенето на полет MH370

6 прочитания

Подводното издирване на полет MH370 ще бъде възобновено съвсем скоро. Операцията ще бъде извършена от компанията Ocean Infinity, която ще използва автономни подводни апарати.

Ocean Infinity е заявила, че ще използва кораба Ocean Constructor, който ще пусне осем автономни подводни апарата, които ще извършат самото търсене. Съдовете ще се движат на дълбочина от около 6000 m и ще издирват останките на малайзийския Boeing 777 с помощта на няколко сонара, мощни камери и други сензори.

Частната компания сключи договор с правителството на Малайзия през октомври 2017 г. Тя ще получи неназовано възнаграждение само в случай, че открие самолета. Според медийни публикации сумата възлиза на $70 млн.

Очаква се издирването на продължи около 90 дни, а зоната, която ще бъде претърсвана е с площ от 25 000 km2 и бе идентифицирана от Австралийското бюро за транспортна безопасност.
Ocean Constructor вече е отплувал от Южна Африка и се е насочил към този район на Индийския океан.

Преди година приключи две годишното издирване, което бе финансирано от правителствата на Австралия, Китай и Малайзия. То не даде никакви резултати, но показа категорично, че самолетът не се е разбил в най-вероятната зона, която бе посочена от разследването.

Полет MH370 трябваше да бъде извършен между Куала Лумпур и Пекин на 8 март 2014 г. Вместо в да се приземи в китайската столица, изчезналия Boeing 777-200ER с 239 човека на борда му, се разбива някъде в южните части на Индийския океан

Свързани теми

Предишна публикация
Стабилна 2017 г. за Dassault
Следваща публикация
Boeing приключва 2017 г. с 912 нетни поръчки
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Два самолета се блъснаха на земята на летище Бен Гурион

Boeing 737 се сблъска на земята с Boeing 767 по време на наземни операции на израелското летище Бен Гурион, край Тел Авив. При инцидента, който е станал днес, 28 март 2018 г., няма пострадали, но има сериозни поражения по двата самолета.

Испански C-295 излезе от пистата

Испански военно-транспортен самолет C-295 излезе от пистата при кацане и бе повреден тежко. При инцидентът станал вчера, 3 април 2019 г., няма тежко ранени.

Бизнесджет излезе от пистата в Бургас

Бизнесджет Cessna Citation Sovereign излезе от пистата на летище Бургас днес, 31 август 2018 г. При инцидента няма пострадали, но летището бе затворено за около час.

Лек самолет катастрофира в Пловдивско

Лек самолет катастрофира в района на пловдивското село Оризари. При инцидентът, който стана днес, 20 април 2019 г., са загинали и двамата, които са се намирали на борда на машината.

Открити са останките на японския F-35A

Японските въоръжени сили са заявили, че в Тихия океан са намерени останките от изчезналия изтребител F-35A. Те са били открити през нощта от кораби и самолети, които са издирвали машините.

Меню