Възобновяват търсенето на полет MH370

6 прочитания

Подводното издирване на полет MH370 ще бъде възобновено съвсем скоро. Операцията ще бъде извършена от компанията Ocean Infinity, която ще използва автономни подводни апарати.

Ocean Infinity е заявила, че ще използва кораба Ocean Constructor, който ще пусне осем автономни подводни апарата, които ще извършат самото търсене. Съдовете ще се движат на дълбочина от около 6000 m и ще издирват останките на малайзийския Boeing 777 с помощта на няколко сонара, мощни камери и други сензори.

Частната компания сключи договор с правителството на Малайзия през октомври 2017 г. Тя ще получи неназовано възнаграждение само в случай, че открие самолета. Според медийни публикации сумата възлиза на $70 млн.

Очаква се издирването на продължи около 90 дни, а зоната, която ще бъде претърсвана е с площ от 25 000 km2 и бе идентифицирана от Австралийското бюро за транспортна безопасност.
Ocean Constructor вече е отплувал от Южна Африка и се е насочил към този район на Индийския океан.

Преди година приключи две годишното издирване, което бе финансирано от правителствата на Австралия, Китай и Малайзия. То не даде никакви резултати, но показа категорично, че самолетът не се е разбил в най-вероятната зона, която бе посочена от разследването.

Полет MH370 трябваше да бъде извършен между Куала Лумпур и Пекин на 8 март 2014 г. Вместо в да се приземи в китайската столица, изчезналия Boeing 777-200ER с 239 човека на борда му, се разбива някъде в южните части на Индийския океан

Свързани теми

Предишна публикация
Стабилна 2017 г. за Dassault
Следваща публикация
Boeing приключва 2017 г. с 912 нетни поръчки
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing 737 аварира на кацане в Сочи

Пътнически Boeing 737-800 на руската авиокомпания UTAir е аварирал при кацане на летището в Сочи и е излязал от пистата. Инцидентът е станал днес, 1 септември 2018 г., няколко от пасажерите са пострадали, но са без опасност за живота.

Катастрофата с Ми-17 породи политически престрелки

Вчерашната катастрофа с военен вертолет Ми-17, при която загинаха двама пилоти, очаквано породи политически престрелки и коментари, но от тях е трудно да се очаква нещо конструктивно за измъченото състояние на въоръжените ни сили.

ATR 72 катастрофира в Иран

При катастрофа на турбовитлов регионален самолет ATR 72-200 в Иран са загинали 65 души. Инцидентът е станал днес, 18 февруари 2018 г.

Малък самолет катастрофира край Ихтиман

Лек самолет катастрофира днес, 26 май 2019 г., край Ихтиман. При инцидента са загинали двамата намиращи се на борда му. Това съобщават от Министерство на транспорта.

Меню