Катастрофа с индийски Ан-32

627 прочитания

Военно-транспортен самолет Ан-32 от състава на индийските ВВС катастрофира днес, 3 юни 2019 г. в източния индийски щат Аруначал Прадеш. При инцидента са загинали всички 13 души намиращи се на борда на машината.

Самолетът, който се е числял към 43-та ескадрила „Ibexes”, е излетял в 12,27 часа местно време от полевото летище край град Джурхат и е трябвало да изпълни кратък полет до намиращото се на около 200 km летище край град Мечука. На борда на самолета петчленен екипаж и осем пасажери.

Контактът със самолета е бил загубен около 13,00 часа местно време, а след като е минало очакваното време за пристигане е стартирала операция по търсене и спасяване.

Останките на самолета не са били открити до спускането на нощта в Индия, но предвид пресечения терен и липсата на индикации, че самолетът се е приземил някъде се смята, че няма оцелели сред намиращите се на борда.

Индийските ВВС са най-големият оператор на Ан-32 в света. Купени са общо 125 броя, а в експлоатация в момента остават малко над 100 броя. За над 30 години на служба са загубени 14 самолета при различни инциденти.

Последната катастрофа с Ан-32 на индийска служба бе от юли 2016 г., когато такъв самолет изчезна безследно над Бенгалския залив. Останките на машината не бяха открити и не е ясно каква е причината за катастрофата. Тогава загинаха 29 души.

Свързани теми

Предишна публикация
Няма движение по сделката за придобиване на AW609 от ОАЕ
Следваща публикация
Нов технически проблем с Boeing 737
627 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова катастрофа в леката авиация

Нова катастрофа с летателен апарат от българската лека авиация стана днес, 29 май 2019 г. Моторен делтапланер се е разбил край мъглижкото село Юлиево, при което е загинал един човек.

Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет

Boeing 737 на американската авиокомпания Southwest Airlines загуби част от обшивката на двигателя си в полет, а парчета от него разхерметизираха самолета, което доведе до смъртта на един от пасажерите. Инцидентът е станал днес, 17 април 2018 г.

Бизнесджет излезе от пистата в Бургас

Бизнесджет Cessna Citation Sovereign излезе от пистата на летище Бургас днес, 31 август 2018 г. При инцидента няма пострадали, но летището бе затворено за около час.

ФБР не откри мотив зад откраднатия и разбит Q400

Федералното бюро за разследване (ФБР) не успя да открие мотив зад кражбата и умишленото разбиване на турбовитловия пътнически самолет Q400 на Horizon Air. Инцидентът стана на 10 август 2018 г.

Парашутни скокове в Балчик

Морският специален разузнавателен отряд проведе дневни парашутни скокове в района на летище Балчик. Това съобщиха…
Меню