Тази година се подписва договор за 12 броя Су-57

18 прочитания

В рамките на 2018 г. ще бъде подписан договор за производството на първите 12 серийни изтребители от следващо поколение Су-57. Това е заявил руският заместник-министър на отбраната Юрий Борисов, цитиран от ТАСС.

„Ще купим самолети Су-57 за войсковите изпитания. Първият етап от тестовете вече приключи. Тази година ще подпишен договор за първата партида от 12 броя Су-57 или една ескадрила”, разяснява Борисов.

Юрий Борисов е заявил вече, че в рамките на опитно-конструкторската работа по проекта ПАК ФА са били създадени 12 самолета, от които 10 са били за летателните изпитания.

Борисов е отбелязал още, че 12-те самолета, които ще бъдат поръчани през тази година ще започнат да постъпват в руските ВКС през 2019 г., но не дава информация кога ще приключат доставките.

Руският заместник-министър на отбраната е бил запитан защо до сега е извършен само един полет с новия двигател „Изделие 30”, на което той е казал, че е трудно да се каже.

„Изглежда, че всичко е нормално, но разбирате, че това са комплексни и дълги летателни изпитания. Като правило те продължават по две – три години”, разяснява Борисов.

На 5 декември 2017 г. Су-57 полетя с един двигател „Изделие 30”. Полетът продължи едва 17 минути и бе изпълнен с втория прототип.

Свързани теми

Предишна публикация
ВАС отхвърли жалбата на УКРИНМАШ
Следваща публикация
Плевнелиев защити Ненчев по делото за поддръжката на МиГ-29
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мианмар купува Су-30

Русия ще достави на Мианмар шест тежки двудвигателни изтребителя Су-30. Договореността е била постигната по време на визитата на руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

Премиерът Борисов: Аз настоях да платим веднага F-16

Премиерът Бойко Борисов заяви, че той лично е настоял сделката за покупката на осемте изтребителя F-16 да бъде платена веднага и на куп. Това каза той днес, 18 юли 2019 г., пред българските посланици, които бяха събрани в София на традиционна среща.

Президентът наложи вето върху договорите за покупка на F-16

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев наложи вето върху ратификацията на договорите за покупката на изтребителите F-16, с което те се връщат за ново разглеждане в Народното събрание. Това стана днес, 23 юли 2019 г.

Меню