Пускат обществена поръчка за поддръжка на Bell 206

206 прочитания

Министерство на отбраната пусна на 22 февруари 2018 г. процедура за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС.

Крайният срок за подаване на документи за участие е 10 април 2018 г. Прогнозната стойност на поръчката е 375 000 лв. без ДДС. В поръчката е включена и проверка на контролно-измервателна апаратура.

Ремонтните дейности трябва да се извършат от конструктора/производителя или от оторизиран за дейността от него изпълнител. След ремонта или инспекцията, изделията трябва да имат гаранция в срок 100 часа във въздуха или 12 месеца, което настъпи първо.

Планира се ремонт или инспекция на 28 различни агрегати от вертолета и две контролно-измервателни апаратури.

През 1999 г. бяха купени шест вертолета Bell 206B-3, които се използват основно за обучение на млади пилоти. Въпреки изключително евтината им поддръжка, те често не летят, поради липса на достатъчно финанси.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair пуска полети София – Единбург
Следваща публикация
Министър Каракачанов: До края на март вкарваме изтребителния проект в Министерски съвет
206 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиобаза Граф Игнатиево отбеляза 67 години от своето създаване

На 17 март 2018 г. се навършват 67 години от формирането на 19-ти изтребителен авиационен полк, чийто наследник е авиобаза Граф Игнатиево. По този повод днес, 16 март 2018 г. в района на летището се състоя тържествено честване. Това съобщиха от авиобазата.

Флотът от C-27J се приземява след Нова година

Флотът от военно-транспортни самолети C-27J Spartan ще бъде приземен след Нова година. Това стана ясно от изказване на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, по време на изслушване в Комисията по отбрана в НС провело се днес, 7 декември 2017 г.

Меню