Белият дом и Boeing стигнаха до неформално споразумение за следващия Air Force One

16 прочитания

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп постигна неформално споразумение със самолетостроителя Boeing за това, програмата за създаване на следващия президентски самолет да не надхвърля $3,9 млрд. Това съобщава Reuters.

От Белия дом са съобщили, че неформалното споразумение ще спести на американските данъкоплатци $1,4 млрд. от програмата, но това число не може да бъде потвърдено от независими източници, тъй като би значело, че оригинално програмата е на стойност от над $5 млрд., докато повечето източници посочват, че всъщност прогнозната цената е била малко над $4 млрд.

През декември 2016 г. Тръмп, който бе вече избран за президент, но не бе встъпил в длъжност, заяви, че цената на програмата за създаване на следващия Air Force One е над $4 млрд., бъдейки твърде висока и ако тя не се намали, програмата трябва да бъде прекратена.

Интересно е, че преди няколко седмици излязоха предварителните прогнози за военния бюджет на САЩ за 2019 г. и там е записано, че в програмата ще бъдат вложени $3,9 млрд.

От Boeing побързаха да се похвалят с неформалното споразумение и разпространиха визуализация на новия Air Force One.


От няколко години е ясно, че Boeing ще преработи два 747-8I в нови президентски самолети, но все още няма подпис под сделката.

За сега се планира Boeing да започне работата по програмата през 2019 г., като двата самолета трябва да са готови за експлоатация най-рано през 2024 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Германският Tiger е катастрофирал след проблеми с автопилота
Следваща публикация
Боеготовата авиационна техника в германските въоръжени сили е твърде малко
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мароко купи AH-64 Apache

Мароко е подписало сделка за покупката на 24 щурмови вертолети AH-64E Apache. Новината бе съобщена…

Castle Forge 2021

Станалите отдавна традиционни учения и летателни тренировки с ескадрили от ВВС на САЩ базирани в…

ВВС на САЩ ще избират между Lockheed и Raytheon за производител на нови стратегически крилати ракети

ВВС на САЩ дадоха поръчка на американските отбранителни компании Lockheed Martin и Raytheon за изследователска и изпитателна работа по създаването на нова стратегическа крилата ракета с ядрена бойна глава.

HH-60W изпълни първи полет

Новият вертолет на ВВС на САЩ HH-60W, предназначен за изпълнение на мисии по бойно търсене и спасяване, изпълни първия си полет вчера, 17 май 2019 г.

Меню