Германският Tiger е катастрофирал след проблеми с автопилота

58 прочитания

Катастрофата на германския щурмови вертолет Tiger от юли 2017 г. се дължи на неправилни настройки на автопилота. Това съобщава германското издание Spiegel Online, цитирано от Reuters.

Щурмовият вертолет катастрофира по време на мисия на ООН в Мали. Двучленният екипаж загина.

Spiegel Online съобщава, че германското МО е информирало парламентарната комисия по отбрана за изводите от разследването, които показват, че автопилотът на вертолета е бил със странни настройки, които не са намерени на никой друг вертолет от типа. Тези настройки са вкарали вертолета в неконтролируемо пикиране след отклоняване на хоризонталния стабилизатор на машината.

Пилотите не са имали никакъв шанс да извадят вертолета от пикирането и са загинали в сблъсъка със земята.

Reuters съобщава, че източници в германския парламент са потвърдили истинността на информацията изнесена от Spiegel Online. От производителя на вертолета Airbus Helicopters са оказали коментари по случая и са насочили информационната агенция към германското МО.

Оттам са потвърдили наличието на доклад, който посочва причините за катастрофата, но са заявили, че за сега няма да дават повече детайли по инцидента.

Свързани теми

Предишна публикация
Новото австрийско правителство ще разгледа отново експлоатацията на Eurofighter
Следваща публикация
Белият дом и Boeing стигнаха до неформално споразумение за следващия Air Force One
58 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша възстанови полетите с МиГ-29

Полските ВВС са възстановили полетите със своите изтребители МиГ-29. Те бяха спрени след инцидента от 18 декември миналата година, когато на кацане в авиобаза Минск Мазовецки. За това съобщава полският сайт Defence24.

Mitsubishi спря изпитанията на MRJ след инцидент

Mitsubishi Aircraft, част от Mitsubishi Heavy Industries, спря изпитанията на регионалния джет MRJ, след спиране на двигател в полет, което е станало факт на 21 август 2017 г. Това съобщава Flightglobal.

Окончателният доклад около изчезването на MH370 дава малко нова информация

Малайзия публикува днес, 30 юли 2018 г. окончателния доклад около изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines, но в него има много малко нова информация, а основният извод остава непроменен – самолетът е умишлено отклонен от курса, но неизвестно от кой и как.

Меню