Boeing очаква полетите с модела 737 Max да се възстановят през юли

435 прочитания

Американският самолетостроител Boeing е съобщил на някои от операторите на модела 737 Max, че има очакване софтуерния ъпдейт за самолета да бъде одобрен във втората половина на май, а полетите с типа да се възстановят около средата на юли. Това са съобщили два източника на Reuters.

Тези срокове са част от настоящия план, който Boeing е споделил с операторите на модела 737 Max в рамките на плана си за преодоляване на кризата с типа, който бе спрян от полети след катастрофата в Етиопия на 10 март.

Въпреки тези оповестени планове, Boeing все още не е предал на американската авиационна агенция FAA окончателния вариант на софтуерния ъпдейт, който е предназначен за 737 Max. Това заявяват други източници на Reuters. Те не са разполагали с информация, в какъв срок ще се сертифицира ъпдейта.

От Boeing са отказали конкретен коментар на запитванията на информационната агенция.

През миналата седмица, изпълнителният директор на Boeing Денис Мюленбърг във видеообръщение в социалната мрежа Twitter заяви, че компанията му е приключила с изпитателните полети свързани със софтуерния ъпдейт.

FAA вече съобщи, че в мига, в който получат ъпдейта, те ще започнат с него стандартна процедура по сертификация, след което той ще може да бъде инсталиран. Източник на Reuters е съобщил, че агенцията работи и с регулаторните органи в други страни, за да се подсигури срещу забележки от тяхна страна.

Освен софтуерни проблеми, при 737 Max се целят и промени в методите за обучение.

Десетки оператори по света отмениха хиляди свои полети, които се обслужват с модела 737 Max. Някои от основните оператори, като Southwest Airlines и American Airlines, са отменили полетите с типа до август.

В същото време, Boeing намали производството на модела 737 от 52 на 42 самолета месечно. Според източник на Reuters от индустрията, компанията планира да се върне към строеж на 52 самолета месечно през юли, но това можело да бъде променено.

Свързани теми

Предишна публикация
Пет компании ще се състезават за създаването на нов боен вертолет за САЩ
Следваща публикация
Докладът за състоянието на Въоръжените сили чертае мрачна картина във ВВС
435 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing 737 Max катастрофира в Етиопия

Boeing 737 Max 8 на етиопската авиокомпания Ethiopian Airlines катастрофира малко след излитане. Няма оцелели сред намиращите се на борда му 157 души. Това е станало днес, 10 март 2019 г.

F-15EX изпълни първи полет

Многоцелевият изтребител Boeing F-15EX изпълни своя първи полет вчера, 2 февруари 2021 г. Очаква се…

Avolon поръчва 75 броя Boeing 737 Max

Ирландската лизингова компания Avolon е финализирала сделка за придобиването на 75 броя Boeing 737 Max. Меморандум за разбирателство по темата бе подписан на тазгодишното изложение в Бурже.

Меню