Руски Ан-26 катастрофира в Сирия

29 прочитания

Руски военно-транспортен самолет Ан-26 катастрофира при заход за кацане в авиобаза Хмеймим, Сирия. По официални данни са загинали всички 32-ма намиращи се на борда на машината.

Инцидентът е станал в 13,51 часа местно време. Машината се е разбила на около 500 m от прага на пистата на Хмеймим. За сега не са ясни причините за инцидента. От руското МО заявяват, че може да се касае за технически отказ и съобщават, че няма данни за огнево въздействие от противника.

Самолетът е излетял от летището на Алепо, а след това е направил още две кацания, като е товарил и разтоварвал пасажери и товар. При катастрофата на борда му са се намирали шест човека екипаж и 26 пасажери, част от които са били цивилни лица.

По неофициална информация катастрофиралият самолет е имал борден номер 52 и регистрация RF-92955. Машината се е числяла към 33-ти отделен смесен транспортен авиополк, базиран на летище Левашово, край Санкт Петербург.

Това е поредният загубен летателен апарат от състава на руските въоръжени сили в рамките на операциите им в Сирия. До момента при бойни и небойни инциденти са загубени 12 летателни апарата.

Свързани теми

Предишна публикация
IAG се оплака от високата цена на A380
Следваща публикация
Катар води преговори за покупка на Су-35
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нов тежък инцидент с полски МиГ-29

Полски изтребител МиГ-29 се разби малко след излитането си. Пилотът се е катапултирал успешно. Това е третият загубен полски МиГ-29 в рамките на последните 15 месеца. Инцидентът е станал днес, 4 март 2019 г.

Бизнесджет катастрофира в Иран

Турски бизнесджет Challenger 604 e катастрофирал днес, 11 март 2018 г., в централната част на Иран. При инцидента са загинали всички 11 души, които са се намирали на борда.

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

Т-50 официално ще получи индекса Су-57

Главнокомандващият ВКС на Руската федерация генерал-полковник Виктор Бондарев съобщи, че серийните изтребители Т-50 ще получат…
Меню