Руски Ан-26 катастрофира в Сирия

28 прочитания

Руски военно-транспортен самолет Ан-26 катастрофира при заход за кацане в авиобаза Хмеймим, Сирия. По официални данни са загинали всички 32-ма намиращи се на борда на машината.

Инцидентът е станал в 13,51 часа местно време. Машината се е разбила на около 500 m от прага на пистата на Хмеймим. За сега не са ясни причините за инцидента. От руското МО заявяват, че може да се касае за технически отказ и съобщават, че няма данни за огнево въздействие от противника.

Самолетът е излетял от летището на Алепо, а след това е направил още две кацания, като е товарил и разтоварвал пасажери и товар. При катастрофата на борда му са се намирали шест човека екипаж и 26 пасажери, част от които са били цивилни лица.

По неофициална информация катастрофиралият самолет е имал борден номер 52 и регистрация RF-92955. Машината се е числяла към 33-ти отделен смесен транспортен авиополк, базиран на летище Левашово, край Санкт Петербург.

Това е поредният загубен летателен апарат от състава на руските въоръжени сили в рамките на операциите им в Сирия. До момента при бойни и небойни инциденти са загубени 12 летателни апарата.

Свързани теми

Предишна публикация
IAG се оплака от високата цена на A380
Следваща публикация
Катар води преговори за покупка на Су-35
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Израел призна, че е разрушил строящ се сирийски ядрен реактор през 2007 г.

Израел призна, че през септември 2007 г. е разрушил строящ се ядрен реактор в Сирия, който е щял да се използва за създаване на атомно оръжие. Израелската акция бе известна, но до сега страната официално не потвърждаваше участието си.

Още 114 Ка-52 за ВКС на Русия

Руското военно министерство официално оповести в началото на февруари 2018 г. своите планове за купуване на допълнителна партида от 114 бойни вертолета Ка-52. Според заместник-министъра на отбраната Юрий Борисов (отговарящ за закупуването на нови оръжейни системи), това е залегнало в плановете по новата руска програма за въоръженията в периода 2018 – 2027, очакваща финално одобрение всеки момент от президента Владимир Путин.

Меню