Русия публикува кадри от командировката на Су-57 в Сирия

100 прочитания

Руското МО публикува видоекадри от командировката на два от прототипите на Су-57 в Сирия. Тя стана факт през февруари 2018 г., но до сега не бяха показвани кадри от нея.

От съобщението на руското МО, се казва, че основната задача е била проверка на възможностите на новия изтребител в реална бойна обстановка, включително летателно-техническите характеристики, авиониката, системите за управление на въоръжението. И всичко това в условия на повишена температура на въздуха. Общо са били изпълнени 10 полета.

От разпространеното видео не могат да се изведат нови факти, нито за Су-57, нито за използването му в Сирия, тъй като явно кадрите са били много добре подбрани.

От 21 до 23 февруари 2018 г. в сирийската авиобаза Хмеймим бяха базирани два от прототипите на Су-57 – Т-50-9 и Т-50-11. Няколко дни по-късно информацията бе потвърдена от руския военен министър Сергей Шойгу, който заяви, че основната задача на престоя е била изпитателна.

Известно е и че в Сирия един от прототипите е използвал крилата ракета Х-59МК2, която в момента преминава през оперативни изпитания.

Свързани теми

Предишна публикация
Бахрейн подписа за 12 броя AH-1Z
Следваща публикация
Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206
100 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Руското МО отново гледа към МиГ-АТ

Руското Министерство на отбраната отново се е заинтересувало от реактивния учебно-тренировъчен самолет МиГ-АТ. Това е заявил вицепрезидентът на ОАК Сергей Коротков, цитиран от ТАСС.

Меню