Вътрешният трафик движи нагоре показателите на летище София за февруари

11 прочитания

И през вторият месец на 2018 г. столичното летище отбелязва ръст в преминалите през него пасажери. Ръстът, за който съобщава летище София, е от 3,7%.

През февруари 2018 г. през летището са преминали 473 242 пътници. или ръст от 3,7% спрямо същия период на миналата година. През Терминал 2 са преминали 64% от всички пътници, а през Терминал 1 останалите.

Пътникопотокът по международни редовни линии е нараснал с 1,3%. Броят на пътуващите по вътрешни линии се е увеличил с 83% – oт над 10 000 пътници през февруари 2017 г. на близо 18 000 през същия месец на 2018 г. Причина за това е навлизане на втори превозвач по линията София-Варна от март 2017 г. в лицето на Wizz Air.

Излетелите и кацнали самолети за месец февруари 2018 г. са 4 122, което е спад с 1,5% в сравнение със същия месец на миналата година.

През февруари 2018 г. каргото бележи ръст от 5%. Обработени са общо 1 568 тона товари и пощенски пратки.

Свързани теми

Предишна публикация
МО иска да прекрати спора с Airbus Helicopters срещу употребяван вертолет
Следваща публикация
Израел отново се опитва да влезе в изтребителния ни конкурс
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Удължиха срока за подаване на оферти за концесиониране на летище София

Министърът на транспорта Росен Желязков е подписал решение, с което удължава срока за подаване на оферти за концесионирането на летище София с един месец до 22 ноември 2018 г. Това съобщиха днес, 2 октомври, от Министерство на транспорта.

Откриха линията София – Одеса

Със специален полет беше даден старт днес, 22 декември 2017 г., на директната въздушна линия София-Одеса, изпълняван от националния превозвач „България ер”, съобщиха от Министерството на транспорта.

Wizz Air стартира ежедневни полети София – Атина

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов маршрут от България. С ежедневни полети, стартиращи на 25 март 2018 г., най-новата линия на Wizz Air ще свърже София със столицата на Гърция, Атина.

Авиокаст: Епизод 7

Ето го и епизод 7 на „Авиокаст“, в който говорим за много неща, но най-вече…

Всички кандидати са допуснати до участие в процедурата по избор на концесионер на летище София

Всичките петима кандидати са допуснати за участие в процедурата по избор на концесионер на летище София. Това стана днес, 9 май 2019 г., след като бяха отворени офертите им в Министерство на транспорта.

Меню