Wizz Air е превозила 30 млн. пасажери за 12 месеца

12 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов пътнически рекорд в историята си. През последните 12 месеца авиокомпанията е превозила внушителните над 30 млн. пътници, след като операциите ѝ в Европа нараснаха с 24% в сравнение със същия период на миналата година.

Като част от най-големия оперативен скок в историята на Wizz Air, започнал в началото на март 2018 г., авиокомпанията е в процес на добавяне на общо 700 нови седмични полета и доставката на 21 самолета Airbus в рамките на 17 седмици.

През последните осем седмици Wizz Air вече пусна 34 нови нискотарифни маршрута по своята европейска мрежа и откри три нови бази: Атина в Гърция, Харков в Украйна и Виена в Австрия. Пет от новостартиралите маршрута са от българската столица. От 25 март до 27 март тази година авиокомпанията добави четири от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, към софийската си мрежа, а в края на април Виена се присъедини към дестинациите на Wizz Air от Варна.

Като част от оперативния си скок, авиокомпанията продължава да инвестира в развитието на общностите, които обслужва, като стимулира местните пазари и открива нови работни места с осем нови самолета Airbus в четирите си бази в Обединеното кралство, Полша и Унгария.

Свързани теми

Предишна публикация
Край Боровец е открит разбил се самолет от времето на ВСВ
Следваща публикация
Димитър Стоянов за състоянието на военната ни авиация
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Baltic подписа за още 30 CS300

Литовската авиокомпания Air Baltic подписа договор за още 30 броя Bombardier CSeries и си запази опции за още 30 машини от същия тип.

Спартани по европейски в София

Развитие на една добра практика във време, когато добрите новини за българската военна авиация са кът или направо въобще ги няма. Така може да се определи третото поредно издание на летателната тренировка, която през 2016 и 2017 г. носеше името „Балкански Спартан“ (Balkan Spartan), а от тази година е с политически и географски по-коректното име „Европейския Спартан – 18“ (European Spartan – 18).

Удължиха срока за подаване на оферти за концесиониране на летище София

Министърът на транспорта Росен Желязков е подписал решение, с което удължава срока за подаване на оферти за концесионирането на летище София с един месец до 22 ноември 2018 г. Това съобщиха днес, 2 октомври, от Министерство на транспорта.

Стартираха полетите Баку – София

Днес, 16 януари 2018 г., стартираха редовните полети по линията свързваща столиците на България и Азербайджан. Полетите се осъществяват от азербайджанската авиокомпания Buta Airways.

Wizz Air пусна опция за запазване на билет без име на пасажера

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air въвежда нова услуга, която позволява на клиентите да правят нова резервация, без да включват имената на всички пътници. Продуктът е разработен за клиенти, които искат предварително да си резервират полет на ниски цени, но още не са сигурни с кого ще пътуват.

Меню