Wizz Air е превозила 30 млн. пасажери за 12 месеца

12 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов пътнически рекорд в историята си. През последните 12 месеца авиокомпанията е превозила внушителните над 30 млн. пътници, след като операциите ѝ в Европа нараснаха с 24% в сравнение със същия период на миналата година.

Като част от най-големия оперативен скок в историята на Wizz Air, започнал в началото на март 2018 г., авиокомпанията е в процес на добавяне на общо 700 нови седмични полета и доставката на 21 самолета Airbus в рамките на 17 седмици.

През последните осем седмици Wizz Air вече пусна 34 нови нискотарифни маршрута по своята европейска мрежа и откри три нови бази: Атина в Гърция, Харков в Украйна и Виена в Австрия. Пет от новостартиралите маршрута са от българската столица. От 25 март до 27 март тази година авиокомпанията добави четири от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, към софийската си мрежа, а в края на април Виена се присъедини към дестинациите на Wizz Air от Варна.

Като част от оперативния си скок, авиокомпанията продължава да инвестира в развитието на общностите, които обслужва, като стимулира местните пазари и открива нови работни места с осем нови самолета Airbus в четирите си бази в Обединеното кралство, Полша и Унгария.

Свързани теми

Предишна публикация
Край Боровец е открит разбил се самолет от времето на ВСВ
Следваща публикация
Димитър Стоянов за състоянието на военната ни авиация
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair отлага получаването на първите 737 Max

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че отлага доставката на първите пет Boeing 737 Max за края на тази година. Причината за това е, че в момента типът е спрян от полети и доставки не се извършват.

10 години Lufthansa Technik в България

Десет години след стъпването си в България германската компания за базово техническо обслужване и ремонт на самолети Lufthansa Technik (Луфтханза Техник) отбелязва много сериозни постижения. Дейността по същество на софийския клон на компанията, наречен Lufthansa Technik Sofia (LTSF), започва на 28 октомври 2008 г. и едва ли някой си е представял, че в годините ще бъде постигнато толкова много.

Wizz Air стартира ежедневни полети София – Атина

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов маршрут от България. С ежедневни полети, стартиращи на 25 март 2018 г., най-новата линия на Wizz Air ще свърже София със столицата на Гърция, Атина.

БСП отново атакува концесията на летище София

БСП отново ще направи опит да прекрати концесията на летище София, като внася сигнал до Европейската комисия (ЕК), твърдейки че условията на концесията са фактическа държавна помощ. Това стана ясно днес, 15 януари 2019 г.

Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

Меню